Train like Dakota Johnson: Otkrivamo šta je The Sculpt Society, omiljeni trening poznate glumice
Train like Dakota Johnson: Otkrivamo šta je The Sculpt Society, omiljeni trening poznate glumice

Train like Dakota Johnson: Otkrivamo šta je The Sculpt Society, omiljeni trening poznate glumice

Dakota Johnson glumica je poznata po blockbuster filmovima, dobrom stilu i – fit izgledu. Kao i za mnoge druge glumce, poput Zaca Efrona, Sydney Sweeney i Jakea Gyllenhaala, priprema za ulogu i za Dakotu znači – dovođenje tela u top formu.

Za njen najnoviji film, Madame Web, Dakota je vredno trenirala kako bi što bolje izvela akcionu rolu Cassandre Webb. Njen izbor? The Sculpt Society, go-to trening brojnih poznatih dama, poput Mirande Kerr i Else Hosk.

Šta je The Sculpt Society?

Obožavam da treniram sa Megan. Ona postiže da osetim burn u mišićima za koje nisam ni znala da je moguće vežbati. Nakon duge i detaljne potrage za idealnim treningom, tokom pandemije pronašla sam The Sculpt Society. Sada sam mu u potpunosti posvećena – Dakota Johnson

Dakota Johnson
Dakota Johnson / Profimedia

Train like Dakota Johnson

Dakota Johnson otkrila je The Sculpt Society tokom pandemije. Zahvaljujući činjenici da je trening moguće odraditi bilo gde i bilo kada, Dakota je ostala konzistentna sa treninzima, te kad je došlo vreme da se pripremi za ulogu u filmu Madame Web, Dakota je bila na advanced nivou. Tada je počela da treninge radi jedan-na-jedan sa instruktorkom Megan Roup.

Dakota i Megan rade zajedničke treninge dva do tri puta nedeljno. Trening uglavnom traje 45 minuta i predstavlja kombinaciju dance cardio tipa vežbi, vežbi za jačanje i one sa lakšim tegovima kako bi se aktivirali svi mišići. Kada Dakota zbog potreba snimanja ne stiže na trening, sa Megan se sastaje online. Tako, Dakota ne dopušta da prođe predugo vremena između treninga, te ne gubi mišićnu masu i kondiciju. Ukoliko je obaveza previše, Dakota ponekad trenira i samo 20 minuta ili pola sata. Njen moto je – bolje išta nego ništa, što je definitivno zdrav mentalitet koji moramo imati kada krećemo sa treninzima. Pokrenuti telo, pa makar i na 20 minuta i nekoliko puta nedeljno zaista može doneti velike promene – za fizičko, ali i mentalno zdravlje.

Program vežbi Dakote Johnson

  • Zagrevanje: Dance cardio
  • Vežbe za ruke sa tegovima od 1,5 kg
  • Stojeće vežbe za noge sa tegovima od 1,5 kg
  • Plank vežba i njene varijacije
  • Vežbe za gluteus – desna strana
  • Vežbe za trbušne mišiće
  • Vežbe za gluteus – leva strana
  • Završnica treninga: Dance cardio
Dakota Johnson
Dakota Johnson / Profimedia

Foto: Profimedia, IMDb / Instagram (@dakotajohnson)

Učitati još
Zatvori