U susret letu: Eucerin® zaštita i nega – više od UV zaštite
U susret letu: Eucerin® zaštita i nega – više od UV zaštite

U susret letu: Eucerin® zaštita i nega
– više od UV zaštite

Leto samo što nije, a to u našem slučaju znači samo jedno – vreme je  da mislimo na SPF zaštitu! Eucerin® je svakako tu da nas na vreme podseti na važnost zaštite od sunca. Tako je sa ciljem podizanja svesti o značaju odgovornog ponašanja na suncu, u restoranu Ebisu Square Nine Hotela u Beogradu, održan je Eucerin® događaj za medije posvećen upravo ovoj temi. 

 Značaj odgovornog ponašanja na suncu

„Nakon osam godina tokom kojih, uz vašu podršku, sprovodimo društveno odgovorne kampanje „Pregled za sve“ i „Zaštita za sve“, čiji je cilj prevencija i edukacija u oblasti zaštite od sunca, u Srbiji je znatno podignuta svest o značaju odgovornog ponašanja na suncu. Veoma je važno da ova tema ostane u našem i vašem fokusu. Jer sunce je neophodno za dobro zdravlje i raspoloženje. Ali ima i svoju negativnu stranu,“ rekla je Dragana Palfi, direktorka Eucerin Srbija.

Eucerin®  konstantno radi na unapređivanju efikasnosti formulacija svojih preparata i jednostavnosti i prijatnosti njihove upotrebe. Jer je redovnost primene jednako važna kao i izbor adekvatnih preparata za zaštitu od sunca. Palfi je objasnila šta znači superiorna zaštita od sunca. I na koji način Eucerin® preparati za zaštitu od sunca nude više od UV zaštite.

Dragana Palfi - direktorka Eucerin Srbija

Superiorna zaštita od sunca

Novija naučna saznaja ukazuju da, osim UVA i UVB zraka, negativne efekte na kožu ima i HEVIS (High Energy Visible Light), to jest vidljiva svetlost visoke energije. Ova, takozvana plava svetlost u sunčevom spektru, utiče na nastanak slobodnih radikala koji izazivaju oksidativni stres i mogu oštetiti DNK kože. U skladu sa tim, svi Eucerin® preparati za zaštitu od sunca zasnovani su na naprednoj spektralnoj tehnologiji koja kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere širokog sprektra za visoku UV zaštitu, sa likokalkonom A koji neutrališe slobodne radikale koje izazivaju UV zraci i HEVIS, i gliciretinskom kiselinom, koja štiti i obnavlja DNK.  Pored toga, dodavanjem određenih aktivnih principa formulacije Eucerin® preparata za zaštitu od sunca prilagođene su individualnim potrebama kože, bilo da je u pitanju koža sklona aknama ili hiperpigmentacijama, koža koja stari ili dečja koža.

“Najnovija generacija naših preparata, poput Eucerin® Dry Touch Gel-krema za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 30 i SPF 50+. Dodatno, sadrži i takozvanu Dry Touch tehnologiju, zahvaljujući kojoj se lako i brzo upijaju i ne ostavljaju trag na koži. Ovaj aspekt formulacije preparata za zaštitu od sunca je veoma važan. Jer, utiče na primenu zaštite od sunca kod onih korisnika kojima smeta što se nakon nanošenja za kožu lepi pesak ili ostaje trag na odeći,” rekla je Palfi. 

Novi Eucerin®Hydro Protect ultragani fluid za zaštitu od sunca SPF50+

Posebna pažnja tokom događaja posvećena je predstavljanju novog Eucerin®Hydro Protect Ultraganog fluida za zaštitu od sunca SPF50+. Ovaj preparat jedinstven je po tome što odgovara svim tipovima kože. I istovremeno obezbeđuje superiornu zaštitu od sunca i povećava hidrataciju kože do 25%.

Tajna jedinstvenosti formulacije Eucerin®Hydro Protect Ultralaganog fluida za zaštitu od sunca SPF50+ je u Hidrotechcomplex-u. Odnosno ombinaciji hidrirajućih sastojaka, koju čine hijaluronska kiselina, prirodni vlažeći faktori i glicerin. Zahvaljujući intezivnoj hidrataciji koju obezbeđuje ovaj kompleks, koža je istovremeno sveža, lepa i zaštićena uz upotrebu samo jednog preparata.

„Primena zaštite od sunca, nikada nije bila jednostavnija nego sada. Verujemo da će to doprineti da ih naši korisnici redovnije upotrebljavaju. I da će tako doprineti zdravlju i lepoti svoje kože i svom celokupnom zdravlju, ”, zaključila je Palfi.

Pored brige o zdravlju svojih korisnika, brend Eucerin®  brine i o održivosti i zaštiti životne sredine. U skladu s tim Eucerin® formulacije za zaštitu od sunca ne sadrže mikroplastiku, a iz pakovanja su, kao kod svih Eucerin®  proizvoda, isključena štampana uputstva.

Eucerin događaj - U susret letu u susret suncu 1

Foto: Eucerin

Učitati još
Zatvori