Drogerijski karmini koji imaju postojanost high end proizvoda
Drogerijski karmini koji imaju postojanost high end proizvoda

Drogerijski karmini koji imaju
postojanost high end proizvoda

Beauty online komuna naučila nas je jednu stvar – proizvod ne mora biti preskup da bi odlično radio posao. Postoje razne drogerijske verzije high end proizvoda koje nam svakodnevno otkrivaju tik tokeri, a koje su vrlo kvalitetne i imaju skoro identičan efekat kao neke njihove skuplje opcije. Kako su karmini brzo potrošan proizvod ne isplati se uvek kupovati one luksuznije, pogoto zato što postoje povoljnije solucije koje su vrlo postojane. Nakon tri drogerijske maskare koje smo prezentovali kao vrlo kvalitetne sada radimo istu recenziju, samo ovaj put biramo karmine.

Za Charlotte Tilbury karmine se već dugo u beauty industriji priča da su neprikosnoveni, a njihov K.I.S.S.I.N.G. lipstick  nalazi se u make up torbama raznih svetski poznatih šminkera. Bacili smo se u potragu za drogerijskim opcijama slične teskture, presuda stiže u nastavku teksta.

High expectations

Stavke koje su nam bitne pri kupovini karmina su:

  • da su postojani i dugo traju
  • da ne prave crease i grudvice na usnama
  • da dodatno hidriraju usne i budu dovoljno kremasti (jer niko ne želi dry lips)

Iako tester svakog karmina deluje obećavajuće prevarili smo se mnogo puta kada smo testirali izvesne proizvode. Neki su se lomili pri nanošenju , neki se skidali nakon prvog gutljaja vode, dok je većina opcija dodatno isušivala usne. Pred vama su sada tri proizvoda koja su zadovoljila naša očekivanja (and our standards are pretty high).

Journal picks: Drogerijski karmini

Rimmel /  Lasting finish

Kako mu samo ime kaže – this lipstick lasts. Tekstura je takva da je u stanju da satima ne mrda sa usana i pruža im onaj prijatan silky osećaj. Vrlo je kremast i visoko pigmentisan a dolazi u čak dvadeset različitih nijansi. Na pakovanju piše da je postojan do čak osam sati, mi nismo merili u minut ali smo bili poprilično zadovoljni.

Rimmel lasting finish ruž za usne

#2 Maybelline New York / Color Sensational

Ova formula dolazi u tri verzije:

  • matte finish
  • cream finish
  • made for all

Shodno temi i karminu kojem tražimo pandan u povoljnijoj opciji ovaj put preporučujemo cream finish. Ova formula sadrži shea puter koji usnama pruža optimalnu hidrataciju, a originalna verzija postoji u čak trideset nijansi.

drogerijski karmini
Maybelline New York Color Sensational ruž za usne

Max Factor / Colour elixir moisture

Na sajtu piše – ovaj karmin pruža hidrataciju usana i nakon njegovog skidanja! Kako proizvod sadrži vitamin E, shea puter i avokado on istovremeno neguje, čini usne punijim i mekim. Kažu da se najbolje ostavlja za kraj a mi ovaj karmin zaista smatramo vrlo kvalitetnim, u rangu high end proizvoda. Unapređena formula ovog originalnog ruža proizvodi se u dvadeset devet nijansi.

drogerijski karmini
Max factor colour elixir moisture ruž za usne

Foto: Instagram, Maybelline, Max Factor, Rimmel

Učitati još
Zatvori