Tri drogerijske maskare koje smo isprobali
Tri drogerijske maskare koje smo isprobali

Tri drogerijske maskare koje smo isprobali

„The eyes, Chico. They never lie“

Izbor dobre maskare je kao izbor savršenog saveznika u okviru svakodnevne beauty rutine. Dobro izvučene trepavice prave veliku promenu na licu, a izbor vrsti četkica na tržištu je zaista ogroman.

Nekada je i do same tehnike nanošenja, strpljenja i veštine, ali nekada je zapravo i do četkice. Bez obzira da li birate one za gustinu, dužinu ili volumen, predstavljamo vam tri maskare koje smo probali i koje su se sjajno pokazale.

Maskare su osnovna stvar koju većina nas koristi prilikom šminkanja, pogotovo devojke svetlije puti koje nemaju naglašene, tamne i guste trepavice. Oči su uvek u prvom planu, pa nakon dobrog i svežeg tena, ukoliko nemamo vremena za ceo proces šminkanja dodaćemo malo maskare i sjaja za usne.

U suštini, postoji dosta kvalitetnih proizvoda u drogerijama, a maskare su upravo nešto što ne mora da bude overpriced da bi pružilo dobar efekat.

Maybelline Lash Sensational Full Fan Effect Volume Mascara

Ova maskara dolazi u crnoj i burgundy nijansi, a njen adut je blago zaobljena četkica koji trepavicama pruža efekat takozvane lepeze. Mi smo testirali obe nijanse, i definitivno preporučujemo crnu za tamnije devojke, a burgundy varijantu za svetlije (sa vama smo podelili i beauty trick kako da braon maskarom istaknete oči.)

Takodje, ova maskara se skida na specifičan način. Bilo da radite double cleanse ili samo jedan vid čišćenja lica pred spavanje, vrlo lako ćete je skinuti. Naime, ona se ne razmazuje – već se prilikom skidanja formiraju male grudvice koje je lako eliminisati sredstvima za skidanje šminke.

maskare
maybelline

Catrice Pure False Lash Mascara

Kako joj i samo ime kaže, ova maskara daje efekat veštačkih trepavica. Relativno je nova na tržištu, sadrži veganski kolagen i otporna je na razmazivanje prilikom trljanja očiju. Kao i kod Maybelline maskare, i ovaj proizvod sadrži blago zaobljenu četkicu koja pod odredjenim uglom uspeva da zahvati svaku trepavicu ponaosob.

Cena je vrlo pristupačna, a efekat koji ova maskara pruža je zaista sjajan.

maskare
Catrice

Za razliku od prve dve, ova maskara ima malo deblju četkicu i savetujemo da je koristite za drugi sloj. Naime, nakon što trepavice izvučete maskarom koja ima malo tanju četkicu, Essence Get Big? Lashes je tu da vam pruži volumen i gustinu prilikom nanošenja drugog sloja.

Ukoliko mislite da je velika investicija imati maskaru isključivo za top coat, tu smo da vas podsetimo da ovaj proizvod košta svega 299 dinara. Verujte nam, efekat koji pruža je priceless.

maskare
essence

Foto: Instagram; Essence; Maybelline NewYork; Catrice Cosmetics

Učitati još
Zatvori