Beauty trick: Kafa za rešavanje pitanja tamnih podočnjaka
Beauty trick: Kafa za rešavanje pitanja tamnih podočnjaka

Beauty trick: Kafa za rešavanje
pitanja tamnih podočnjaka

Još jedan večiti ženski problem, još jedan beauty trick koji obećava da ga reši. Nakon što smo nedavno pronašli easy fix koji se bavi pitanjem ostavljanje tragova šminke na okovratnicima, ulazimo u skincare sferu i sukobljavamo se sa problemom tamnih podočnjaka. U pitanju je jednostavna homemade maska od prirodnih sastojaka, sa jednim sastojkom koji dominira i preuzima najviše zasluga za svetliji i osveženiji predeo oko očiju – kafa.

U poslednje vreme pogotovo, ova homemade maska od kafe neumorno kruži po društvenim mrežam. Kako tuđe reakcije obećavaju zasiguran uspeh, vreme je da isprobamo i sami.

Zašto kafa?

Postoji nekoliko razloga zašto je kafa odličan partner u jednoj skincare rutini sa nizom različitih benefita:

1. Pospešuje cirkulaciju krvi

Sadržaj kofeina u kafi pomaže u poboljšanju cirkulacije krvi. Stoga, ono može dodatno pomoći u smanjenju pojave naročito tamnih podočnjaka ili da ih se oslobodite.

2. Odličan antioksidans

Kafe je bogat izvor antioksidanata, i na ovaj način sprečava oksidaciju slobodnih radikala koji uzrokuju tamne podočnjake.

3. Anti-inflamatorna svojstva

Anti-inflamatorna svojvstva kafe, pored svog svojstva borbe protiv tamnih podočnjaka, smanjuje nadutost oko očiju. Ona pomaže u sužavanju krvnih sudova što takođe dovodi do dodatnog smanjenja nadutosti.

Sada kada imamo i više nego dovoljno razloga da isprobamo ovaj trik za sebe, prelazimo pravo na stvar.

How to: Coffee eye mask

Kako biste napravili ovu „masku“ potrebni su vam samo kafa, med i voda (ukoliko želite, možete i napraviti verzije koje sadrže limunov sok ili vitamin E). Izmešajte željene sastojke u maloj činiji dok se sve lepo ne sjedini, a onda je maska spremna za nanošenje. Kašičicom ili gumenom špatulom nanesite smesu na predeo oko očiju, fokusirajući se najviše na najtamniji deo podočnjaka. Ostavite smesu da deluje i nakon 15-ak minuta operite lice. Rezultati  će biti momentalno vidljivi, a za dugotrajniji efekat s vremena na vreme uvrstite ovu masku u vašu skincare rutinu.

U prilogu pogledajte beauty kreatorku Mireya Rios koja prikazuje ovaj beauty trick na delu!

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori