Not your typical „nepo baby“ – kako je Madonnin sin Rocco Ritchie postao rising-star umetnik
Not your typical „nepo baby“ – kako je Madonnin sin Rocco Ritchie postao rising-star umetnik

Not your typical „nepo baby“ – kako je Madonnin sin Rocco Ritchie postao rising-star umetnik

Rocco Ritchie je mladi umetnik, ali često njegova umetnička karijera ostaje u senci popularnosti njegovih roditelja. Iako je lako mogao da izabere sve povlastice nepo baby puta, Rocco je odlučio da prigrli svoje pasije i umetničke afinitete. Rocco je nastariji sin Madonne i Guya Ritchieja, a kako svi Madonnini potomci zapravo biraju karijerne puteve, možemo reći da poznata umetnica zapravo ima roditeljski dar. Iako se povremeno pojavljuje u medijima zbog porodičnih događaja ili javnih pojava, Rocco je nastojao da sačuva svoju privatnost i fokusira se na svoje interese i životne ciljeve. Odrastajući u umetničkoj i kreativnoj porodici, Rocco je imao priliku da se izrazi na različite načine.

Iako se ne bavi javnim poslom kao što to čine njegovi roditelji, ipak se opredelio za umetnost. Njegova strast prema umetnosti verovatno potiče iz okruženja u kojem je odrastao, ali Rocco takođe ima svoj jedinstveni pristup umetnosti i kreativnom izražavanju. Iako ga mnogi prepoznaju kao sina slavnih roditelja, Rocco je mnogo više od toga – on je mladi umetnik koji traži svoje mesto u svetu umetnosti, gradeći svoj identitet i ostavljajući svoj trag.

short bio

Rođen u Los Anđelesu 2000. godine, Rocco Ritchie je studirao u Central Saint Martins-u i  Royal Drawing School u Londonu, gde trenutno živi i radi. U svojim novijim radovima, Rocco nastavlja sa umetničkom praksom istraživanja ljudske figure. Kao inspiraciju često navodi Luciana Freuda, Aeuerbacha, Hockneyja i Francisa Bacona. Kada je suočen sa verbalnim predstavljanjem svoje umetnosti, Rocco odlučuje da pusti slike da govore same za sebe, tako da ćemo i mi akcenat staviti na promatranje umetnosti. Kao dete slavnih roditelja, tokom svog odrastanja (a i odraslog života) često je bio poistovećen isključivo sa zanimanjima svojih roditelja. Ipak, Rocco je uspeo da pronađe svoj put i izgradi svoj identitet van svetla reflektora.

(little bit of) expressionism 

Ranije ove godine, Ritchie je u Milanu imao veoma zanimljivu predstavu. Naime, umetnička instalacija je podrazumevala uživo oslikavanje modela uz Bolero koji su muzičari u pozadi ni svirali. Ovaj artistic show zauzeo je mesto u poznatom Palazzo Reale, a publika je bila probrana i intimna, među kojom je sedela i Roccova majka Madonna. Ovaj maldi umetnik iza sebe je za kratko vreme ostavio veliki broj umetničkih dela. Njegov stil se bliži ekspresionističkom, a potezi četkice su mu smeli, sa širokom paletom. Ljubitelji umetnosti mogu uživati u radovima Roccoa Ritchieja na njegovom website-u i mogu se uveriti u njegov umetnički dar. 

new art show

Pack A Punch predstavlja novu izložbu ovog mladog umetnika. Izložba se nalazi u Miami Design District-u, a inspirisana je Muay Thai borcima. Roccoa je podržala i pop-diva Madonna. Podršku je objavila i na svom Instagram nalogu:

Tako sam srećna što imam slobodnu noć da uživam u najnovijoj kolekciji slika mog sina Roccoa pod nazivom Pack A Punch inspirisanu Muay Thai borcima. Ponosna ! @miamidesigndistrict

Učitati još
Zatvori