Ukoliko ste ljubitelji kafe – pronašli smo dve kreativne radionice u Beogradu koje ne želite da propustite
Ukoliko ste ljubitelji kafe – pronašli smo dve kreativne radionice u Beogradu koje ne želite da propustite

Ukoliko ste ljubitelji kafe – pronašli smo dve kreativne radionice u Beogradu koje ne želite da propustite

U savremenom društvu i ubrzanoj svakodnevici, opšte je poznato da je kafa uvek dobra ideja. Nju konzumiramo na različite načine. Pojedini preferiraju espresso, drugi se odlučuju za cappuccino, dok treći najviše vole tursku kafu. Ipak, za koju god se odlučili, sve vrste uvek imaju bar jednog zajedničkog činioca koji nije povezan sa njihovim sastavom – one najbolji ukus imaju kada se u piju u društvu dragih ljudi.

Stoga predstojeći vikend biramo da posvetimo upravo svemu što ima veze sa ovim čarobnim napitkom. Bilo da je u pitanju upoznavanje sa istorijom, vrstama i ritualom ispijanja kafe, ili ispoljavanje kreativnosti kroz pravljenje i oslikavanje specijalnih šolja i šoljica – ove subote i nedelje, dve radionice u Beogradu će vam omogućiti da sve navedene stavke skinete sa svoje wish & to-do liste.

U SUBOTU… ESPRESSO I MOKA POT RADIONICA

Boya i Kafograf vas u subotu pozivaju na radionicu koja će vam pokazati da vam nije potreban ceo aparat kako biste napravili [ najbolji ] espresso kod kuće. Takođe, u toku njenog trajanja dobićete odgovore na pitanja poput: Šta stoji iza kovanice specialty coffee? Koja kafa je otkupljena po poštenim uslovima od proizvođača? Kakvo mlevenje bi trebalo da tražite u pržionici? Koja kafa je najbolja za vas?

Nakon toga ćete čuti u čemu je vrednost jedne konkretne šolje, a lepo i korisno sjediniće se kroz proces njene izrade i, naposletku, pravljenje sopstvene kafe. Upravo to dovoljan je razlog da na vreme rezervišete svoja mesta. Međutim, iako je broj ograničen – vrhunska kafa, lepe šoljice i prijatno druženje su sigurni. Radionica traje dva sata [ od 11.00 do 13.00 ] i cena je 6 hiljada dinara po učesniku.

U NEDELJU… NAPRAVI SVOJU ŠOLJU

Već narednog dana, TINCLAYS STUDIO poziva vas da putovanje kroz svet kafe nastavite posredstvom radionice Napravi svoju šolju. Ona se sastoji iz dva zasebna dela. Prvi obuhvata izradu šoljica [ od keramike ] dok je drugi posvećen oslikavanju prethodno napravljene i ispečene šolje. Međutim, dva događaja održavaju se u vremenskom razmaku koji obuhvata dve ili tri nedelje kako bi se ispoštovali svi koraci u izradi.

JOURNAL tim je već utvrdio da je TINCLAYS simbioza funkcionalnog, romatičnog i kreativnog koju ovog proleća želimo da uselimo u svoje domove, a sada je red da i vi to učinite. Radionica traje dva sata [ od 19.00 do 21.00 ] i cena je 4800 dinara po učesniku. Svi materijali su obezbeđeni – neohpodno je da ponesete samo dobru energiju.

Učitati još
Zatvori