„Eyes of the Storm“: Paul McCartney je podelio fotografije The Beatles-a iz privatne arhive
„Eyes of the Storm“: Paul McCartney je podelio fotografije The Beatles-a iz privatne arhive

„Eyes of the Storm“: Paul McCartney je podelio fotografije The Beatles-a iz privatne arhive

Nakon što smo ispratili vesti o dokumentarcu Let It Be i ponovo se prisetili svoje neprolazne ljubavi prema muzici kultnih The Beatles-a, imamo još novosti. Naime, u Brooklyn muzeju otvorena je izložba Eyes of the Storm, koja predstavlja retke fotografije snimljene od strane legendarnog muzičara Paula McCartneyja tokom ključnog perioda u istoriji muzike. Ova zbirka fotografija, snimljena tokom 1963. i 1964. godine, donosi intiman pogled na život i karijeru The Beatles-a, prikazujući njihov uspon do svetske slave. Izložba je bia logičan produžetak istoimene knjige fotografija.

Umetnička direktorka Brooklyn muzeja, Sarah Jones, opisuje izložbu kao dragocenu retrospektivu koja će oživeti jedinstveni duh tog vremena. Autentičnost jednog od najslavnjih muzičara na svetu prenela se i na fotografiju. Samim tim, ove fotografije su više od izložbenih komada, one predstavljaju dokumentovanu The Beatles energiju.

Eyes of the Storm


McCartney, koji je poznati član The Beatles-a, pokazuje svoj talenat i u svetu fotografije. Fotografije koje su izložene predstavljaju ne samo muzičku ikonu, već i talentovanog vizionara koji je uhvatio duh svoje ere. Izložba obuhvata širok spektar tema, uključujući snimanje albuma, nastupe uživo, putovanja i trenutke iz privatnog života. Posetioci će imati priliku da vide retke i neobjavljene fotografije. Samim tim će dobiti intiman uvid u život The Beatles-a iz prvog reda. Nakon što smo spomenuli istoimenu knjigu fotografija, otkrili smo i gde je možete pronaći. Naime, postoji link na kom možete poručiti svoju ličnu kopiju knjige Eyes of the Storm, međutim, dostupna je samo u pojedinim zemljama.

To look at the love and the wonder of what we went through that’s captured in a lot of these photographs is the whole thing. It’s what makes life great.

Paul McCartney

back to the future


Kroz McCartneyjev objektiv, publika se vraća u vreme kada su The Beatles-i bili na vrhuncu svoje slave. Samim tim prenoseći atmosferu tog uzbudljivog perioda direktno u prostorije Brooklyn muzeja.  Ovo je prilika koju ljubitelji muzike neće hteti da propuste, jer će imati retku priliku da vide svet The Beatlesa kroz oči jednog od njegovih najpoznatijih članova.

Foto: Instagram: @paulmccartney

Učitati još
Zatvori