Quote of the day potpisuju Cartier i vintage pisma – a to je sve što nam je potrebno za nostalgično leto
Quote of the day potpisuju Cartier i vintage pisma – a to je sve što nam je potrebno za nostalgično leto

Quote of the day potpisuju Cartier i vintage pisma – a to je sve što nam je potrebno za nostalgično leto

text messages are so over


Leto je oficijalno počelo. Sezona ljubavi, romantičnih zalazaka, beskrajnih morskih talasa koji svojim paletama govore stotine jezika. Vreme za more, vreli pesak, SPF od pedeset plus kao i nezaboravne aktivnosti na plaži.

More odnosi i donosi. Odnosi svu onu brigu, tugu ali i nervozu, a donosi ono najlepše – mir. Baš uz zvukove moćnih talasa, često imamo želju da zapišemo, pročitamo, uslikamo, naslikamo, izgovorimo. More isnpiriše, a nekada su se baš ovim kanalom slala pisma koja su u nekim staklenim bocama prenosila tajanstvene poruke. Da li su to bile izjave ljubavi, strateški planovi ili neka površnija komunikacija, ne znamo, ali smo sigurni da baš takva, rukom napisana, pisma želimo.

Želimo to ljubavno pismo, pohvalu, priznanje, istinu i emociju. Ova pisma sa sobom nosila su dugovečnost i vreme koje stoji – zapisano u nekim redovima, pomoću nekog pera i mastila. Istu ovu dugovečnost oduvek posedovao je Cartier, brend nakita koji je za nas uvek imao šarmantne džokere u rukavu. A ovog puta oni su u vidu šibica. Vintage pisma i Cartier šibice našle su se na vodećem mestu naše liste želja, koje će ovo leto učiniti još nostalgičnijim.

handwriting of love (and wisdom)


Pisma su se nekada pisala ručno. Pomoću pera i mastila, zatim hemijski a sada smo ta pisma pretvorili u digitalne poruke, dokumente i literaturne brzalice, koje da se razumemo – govore isto što i one rukom napisane. Mada, postoji nešto u pisanju. U personalizaciji i potpisu, informaciji od koga i za koga. Nekada, papir u torbi na kom imamo zapisanu neku vrstu podsetnika, bio on poslovan ili neka vrsta afirmacije, može duže ostati u sećanju nego informacije sa telefona koji nam je u šaci ceo dan.

Ona mogu biti napisana u prolazu, na ceduljama hotela, poznatih kafića ili omiljenog mesta u gradu. Ali napisana poruka bila ona motivaciona, ljubavna ili informativna govori stotinu jezika.

I da, ovog leta možda i ne želimo besplatna pića u baru pokraj plaže, već pisma, ona koja govore znatno više.

delicate like Cartier


Cartier šibice ovog puta izdvojile su se kao vintage komad koji se nalazi sa samom vrhu naše wishlist-e. Međutim i više je nego jasno da satove i nakit francuske kuće neizmerno želimo. No, pored ovih vanvremenskih kazaljki, Cartier uvek ima po neki džek u rukavu. Nekada su to karte, enterijerni komadi a sada i šibice. Baš sa njima, želimo da podstaknemo svaku iskru i osećaj romantike i nostalgije u ovoj letnjoj sezoni.

A glavna poruka bila bi – write it, feel it & say it.

Učitati još
Zatvori