Igramo lokalno: Domaći brend čija teksturalna platna i minimalističke slike želimo na svojim zidovima
Igramo lokalno: Domaći brend čija teksturalna platna i minimalističke slike želimo na svojim zidovima

Igramo lokalno: Domaći brend čija teksturalna platna i minimalističke slike želimo na svojim zidovima

Da se iz ljubavi prema umetnost i dizajnu mogu stvoriti prava remek-dela, poznato je svima. Upravo slike, sklupture i slični objekti već vekovima predstavljaju predmete obožavanja, a ujedno i ključne stavke kada je u pitanju dekoracija enterijera. Zahvaljujući činjenici da su unikatni, oni mogu u potpunosti da oplemene prostor i daju mu sasvim novu dimenziju koja prvobitno možda nije bila vidljiva.

Sa obzirom na to da upravo u svojim domovima provodimo određeni [ ako ne i veći ] deo dana, kako bismo bili najbolja verzija sebe neophodno je da se u njemu osećamo pre svega sigurno, prijatno, ali i inspirisano. A čini se da je upravo inspiracija [ i to minimalizmom ] glavna odlika domaćeg brenda Monohromic, a zbog toga njihova platna i slike želimo na svojim zidovima.

Pronalaženje lepote u detaljima

Kao i uvek, u početku beše – ideja. Iako će svoje večite inspiracije različiti pojedinci pronaći u potpuno različtim stavkama, ovaj put se kao glavna ideja izdvojilo poigravanje. Sa prirodnim elementima i reljefom, ali i teksturama. Posledično, nastale su slike, platna i druge forme koje privlače pažnju već na prvi pogled. I to pre svega zahvaljujući minimalističkom pristupu, ali i činjenici da se vodi računa o gotovo svakom detalju.

Ipak, kreativan proces koji se kreće od ideje od realizacije nije jednostavan. On zahteva skiciranje, pripremu materijala, mešanje boja, kao i kreiranje teksture i šmirglanje. Naposletku, slede sušenje i uramljivanje, odnosno plutajući ram koji je takođe rezultat ručnog rada.

Upravo zbog toga, suptilne teksture mogu lako da oplemene čak i najhladniji prostor. Bilo da su vaši zidovi svetli ili tamni, Monohromic predmeti će definitivno postati najupečatljiviji detalj i centralna tačka u svakoj prostoriji. Ipak, to nisu isključivo uramljene slike i platna. Između ostalog, u ponudi se nalaze skulpture i personalizovana ogledala nepravilnih oblika koja odlikuju autentičnost i nesvakidašnji dizajn.

Rasterećen prostor i rasterećen um

Platna se kreiraju po narudžbini i stoga možete biti sigurni da će ona biti personalizovana upravo za vas ili vaše omiljene osobe. Svaki individualan potez četkice govori i više od reči – a u to se možete uveriti i sami. Stoga ovaj put, kada je u pitanju dekoracija enterijera, biramo da igramo lokalno. Štaviše, ovi komadi su vanvremenski, te će opstati u godinama koje predstoje i uvek će biti u modi.

Foto: Instagram / @monohromic

Učitati još
Zatvori