Pretty in pink: Argentinski umetnik prekrio je ulice Pariza u ružičasto
Pretty in pink: Argentinski umetnik prekrio je ulice Pariza u ružičasto

Pretty in pink: Argentinski umetnik prekrio
je ulice Pariza u ružičasto

Umetnik argentinskog porekla Andrés Reisinger, koji je već ustoličio svoje ime u kanonu savremenog dizajna, pokrenuo je novi projekat kojim se uputio u zaposedanje Pariza. Reisinger je ovog puta prekrio pojedina zdanja francuske prestonice ružičastim platnom, kreirajući time još jedan u nizu svojih oniričnih dela.

Kada je Andrés Reisinger u pitanju, mladi umetnik svojim upečatljivim radom već je zavredio reputaciju jednog od najtraženijih stvaralaca današnjice. Sa sedištem u Barseloni, gde se nalazi njegov studio, ali sa globalnim dosegom, njegovi projekti otelotvorenje su pastelnih snova svih entuzijasta savremene umetnosti i dizajna. Reisinger, ipak, izmiče preciznijoj klasifikaciji, s obzirom da se njegov rad nalazi na granici različitih kategorija. Od enterijerskih komada do skulptura i instalacija, Argentinac kontinuirano pronalazi način da svoju viziju iskaže kroz različite forme.

Zahvaljujući svom prepoznatljivom vizuelnom jeziku, Reisinger je 2020. godine došao i do Forbesove liste 30 under 30 u kategoriji Arts & Culture. Na ovaj način Forbes ukazuje priznanje svim mladim kreativcima koji odvažno pomeraju granice svog domena. Andrés je nesumljivo jedan od njih.

Ukoliko vam se ovaj rad čini poznatim…

Za kraj, ovaj projekat ne treba pomešati sa jednim sličnim delom koje ste sigurno imali prilike da vidite, ako ne uživo onda na barem jednom Instagram profilu koji pratite. Govorimo o projektu kojim je 2020. godine prekrivena Trijumfalna kapija u Parizu. Tada je belim plaštom obavijena ova impozantna građevina u čast Christo i Jeanne-Claude. Umetnički dvojac svojim decenijskim radom ostavio je neizbrisiv trag u ikoničkoj memoriji mnogih poštovalaca savremene umetnosti, ali i šire javnosti, upravo zahvaljujući svom živopisnom radu.

Fotografije preuzete sa: @reisingerandres / @christojeanneclaude

Učitati još
Zatvori