Kad se sretnu minimalizam i Mediteran: Nova AESOP radnja u Lionu je must-visit
Kad se sretnu minimalizam i Mediteran: Nova AESOP radnja u Lionu je must-visit

Kad se sretnu minimalizam i Mediteran: Nova
AESOP radnja u Lionu je must-visit

Kada pomislite na minimalizam i toplinu Mediterana, možda vam prva asocijacija neće biti prodavnica kozmetike. Isto tako, verovatno da taj topli Mediteran nikada ne biste zamislili u kombinaciji sa brutalističkim elementima od metala i betona. Međutim, nedavno otvorena AESOP radnja u Lionu, u Francuskoj, upravo to uspeva da spoji. I pretvara se u destinaciju koju jednostavno morate posetiti.

Za belgijski studio Nicolas Schuybroek Architects i čuveni skincare brend ovo je prva saradnja. Smeštena na trgu Place de la République, svetla i prozračna radnja predstavlja značajan (i prijatan!) kontrast u odnosu na AESOP prostor otvoren 2017. godine. Iako oba objekta nose suštinsku filozofiju brenda AESOP, nova radnja se izdvaja svojim dizajnom, kombinujujući sirove, teksturirane i tople materijale.

Već pri pogledu na fotografije postaje jasno je da je Nicolas Schuybroek, arhitekta iza ovog projekta, inspiraciju pronašao u arhitektonskom kontekstu lokacije i njenom istorijskom razvoju. U enterijeru se ističe plafon koji podseća na ruralne mediteranske naseobine. Obložen netaknutom vatrootpornom penom, namerno je ostavljen neobrađenim, da bi doprineo toplini i smirenosti prostora.

Jedan od centralnih elemenata je veliki sto u središtu, izrađen od drveta i lokalnog kalaja, što predstavlja omaž fontanama grada Liona. Kalaj je dizajniran tako da vremenom patinira, dodajući time prostoru osećaj autentičnosti i trajnosti. Svaki element u prostoru pažljivo je osmišljen kako bi se postigao harmoničan odnos između prošlosti i sadašnjosti, između prirodnog svetla i senke, čime je ovaj prostor postao prava oaza mira i stila u srcu Liona.

Ovime AESOP radnja u Lionu postaje više od mesta za kupovinu novog skincare proizvoda. Nabavka novog ulja za lice i kosu odjednom postaje iskustvo koje objedinjuje umetnost, arhitekturu i dizajn.

Učitati još
Zatvori