AESOP MANIA – Novi statusni simbol svakog kupatila
AESOP MANIA – Novi statusni simbol svakog kupatila

AESOP MANIA – Novi statusni
simbol svakog kupatila

Ako volite da gledate enterijere poznatih ličnosti na Architectural Digest kanalu sigurno ste primetili da većinu kupatila krase genijalno dizajnirane tamno braon Aesop bočice. Njihov placement prevazilazi marketing strategije i postaje statusni simbol svakog kupatila a malo ljudi zna da ovaj australijski brend postoji čak od 1987. godine. Većinski vlasnik Aesop-a je brazilska kompanija Natura & Co a pored maloprodaje Aesop asortiman se može naći u raznim spa centrima i hotelima. 

AESOP ASORTIMAN

Ovaj brend ima jako širok spektar proizvoda počevši od linija za negu kože i kose po kojima je najpoznatiji. U poslednje vreme jako su popularne njihove linije parfema koje postoje i u travel size varijantama. Dosta pažnje posvećeno je liniji za kuću koja obuhvata sveće i mirise za tkanine, tepihe i nameštaj. Globalno se dosta brendova širi na asortiman za kućne ljubimce a Aesop u ponudi ima gel za tuširanje za pse. Ovaj proizvod je vrlo instagramičan  a može se koristiti i za pranje ruku jer je njegova formula vrlo blaga.

AESOP RADNJE

Možda najzanimljivija stvar vezana za Aesop kao brend jeste činjenica da je svaka radnja na svetu unikatna. Svi maloprodajni objekti su produkt saradnje sa lokalnim arhitektama i dizajnerima enterijera. Na taj način kupovina njihovih proizvoda u radnjama širom sveta pruža potrošačima jedinstveno iskustvo i zaista jeste nešto što odlikuje ovaj brend kao premium. Pored toga što su enterijeri svih njihovih radnji pravi raj za oči ljubitelja dizajna enterijera oni takodje na svom sajtu daju informacije o umetnicima sa kojima su saradjivali  i time im daju kako na važnosti tako i na promociji.

AESOP U HOTELIMA

Pravo je osveženje kada se u hotelima nadje kozmetika visokog ranga a Gramercy Park Hotel u Njujorku nudi svojim gostima upravo Aesop asortiman. Svojevremeno je ovu kozmetiku imao i Park Hotel Hyatt u Tokiju a pored proizvoda u samim sobama ova linija kozmetike koristila se i u njihovom spa centru. Takodje, Aesop je svojim klijentima nudio i zakazivanje tretmana lica ali je ta usluga privremeno ukinuta radi očuvanja sigurnosti u toku i nakon pandemije.

RICK OWENS x AESOP

Američki modni dizajner Rick Owens počeo je da pod svojim imenom proizvodi i nameštaj kao i dekorativne predmete za enterijer a kolaboracija sa Aesop kompanijom došla je spontano. Plod ove nesvakidašnje saradnje je keramička sveća koja dolazi u tri dimenzije kao i travel kit koji obuhvata omiljene proizvode i mirise ovog poznatog američkog dizajnera. 

*Aesop proizvode na Balkanu možete naći u Metropoliten koncept radnjama u Beogradu.

Foto: Instagram, Aesop

photo: aesop.com , instagram

Učitati još
Zatvori