Večeras se dodeljuju People’s Choice nagrade – evo kako ceremoniju možete da pratite uživo
Večeras se dodeljuju People’s Choice nagrade – evo kako ceremoniju možete da pratite uživo

Večeras se dodeljuju People’s Choice nagrade – evo kako ceremoniju možete da pratite uživo

Nakon što su dodeljene nagrade za filmska i televizijska ostvarenja, poput Zlatnih globusa i EMMY nagrada, te za muzička – među kojima se svake godine izdvaja dodela GRAMMY nagrada – došao je red i na ceremoniju dodele People’s Choice nagrada. One objedinjuju četiri oblasti – film, televiziju, muziku i popularnu kulturu – a ovogodišnje izdanje, koje će se održati u noći između nedelje i ponedeljka, predstavlja 49. po redu.

Kako funkcioniše dodela ovih nagrada?

Četiri navedenih oblasti podeljeno je u ukupno 40 kategorija, a spisak nominovanih objavljen je 11. januara.

Nagrade za filmska, televizijska i muzička ostvarenja nazivima nalikuju na one koje su već dodeljene početkom godine. Tako ćemo, na primer, saznati kome će ovaj put pripasti nagrade u kategorijama Najbolji film, Najbolja serija, Najbolji glumac i Najbolja glumica, ali i u mnogim drugim kategorijama.

imdb

Kada su u pitanju muzičke nagrade, one su u određenim kategorijama podeljene po polovima. Drugim rečima, dodeljuju se posebno za muške i ženske izvođače, ali se nekad i ne pravi distinkcija. Njih ima ukupno 15.

Ipak, pojedinima najzanimljivija oblast je ona koja se tiče popularne kulture. Unutar nje izdvajaju se samo tri kategorije – The Athlete of the Year, The Comedy Act of the Year The Social Celebrity of the Year. Ujedno, u sklopu ovih kategorija javila su se imena iz svih sfera društvenog života – od fudbalera kao što je Messi, pa sve do Kim Kardashian.

Kome je pripalo najviše nominacija?

Kada je u pitanju oblast filma, najveći broj nominacija pripalo je filmovima Barbie (9) i Oppenheimer (8). Potom slede The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes (4) i Guardians of the Galaxy Vol. 3 (4).

Među serijama se izdvojila Only Murders in the Building sa 7 nominacija. Zatim slede tri serije sa po šest nominacija – The Last of Us, The Morning Show i Ted Lasso. Naposletku, kada je reč o muzičarima, po pet nominacija podelili su Taylor Swift, Nicki Minaj, Luke Combs i Morgan Wallen.

Spisak svih nominovanih moguće je pronaći na zvaničnom People’s Choice Awards sajtu. Glasanje je zatvoreno, a kao što sam naziv kaže – glasači su bili obični ljudi, odnosno javnost.

Ko će biti specijalni gosti?

Na ovogodišnjoj dodeli gledaoci će imati priliku da uživaju u performansima tri izvođača. Pored pop pevačice Kylie Minogue i kantri senzacije Lainey Wilson, na sceni će se pojaviti i legendarni muzičar Lenny Kravitz koji će primiti specijalnu Music Icon nagradu.

Gde i kada se održava ceremonija?

Ceremonija dodele People’s Choice nagrada emitovaće se u noći između nedelje i ponedeljka, odnosno 19. februara u 2 sata posle ponoći. Direktan prenos iz Barker Hangara u Santa Moniki (Kalifornija) može se pratiti na kanalu E!, a repriza će biti istog dana u 23 časa.

Takođe, emisija Live From E!: People’s Choice Awards koja predstavlja prenos događaja sa crvenog tepiha počinje u ponoć, odnosno dva sata pre svečane ceremonije. Reprizno emitovanje moći će da se pogleda istog dana na kanalu E! sa početkom u 21 čas.

Učitati još
Zatvori