Čiji performansi nas očekuju tokom sledeće godine u viralnoj „Sphere” areni?
Čiji performansi nas očekuju tokom sledeće godine u viralnoj „Sphere” areni?

Čiji performansi nas očekuju tokom sledeće godine u viralnoj „Sphere” areni?

Dvorana The Sphere u Las Vegasu privukla je veliku pažnju zahvaljujući svom nesvakidašnjem, futurističkom izgledu. Posmatrana sa spoljašnje strane, prikazi na njenom eksternom ekranu postali su viralni na društvenim mrežama. U jednom momentu arena u obliku kupole dobila je izgled bundeve, u drugom košarkaške lopte, a u trećem emotikona krupnih očiju koji je u interakciji sa okolinom. Svaki od ovih prikaza ima svoje značenje, a njene mogućnosti koriste se u skladu s aktuelnim dešavanjima.

Ipak, osnovna namena arene jeste koncertni prostor. Iako su i dalje u toku nastupi irskog rok benda U2, s oduševljenjem smo dočekali vest o pregovorima za koncerte koji će se ovde održati tokom sledeće godine. A među performerima za koje se spekuliše da će nastupati našle su se i neke od najpoznatijih pevačica današnjice – Lady Gaga i Beyoncé.

A world-first immersive destination

Simboličnog naziva, Sphere arena počela je sa radom u septembru ove godine. Njena izgradnja trajala je pet godina, a prvobitan naziv bio joj je MSG Sphere. Ova dvorana od ostalih izdvaja se po unapređenom kvalitetu audio i video sadržaja, te najvećem LED ekranu na svetu.

Takođe, ono što privlači pažnju i daje posebnu čar nastupima su specijalni 4D efekti. Upravo zbog njih posetioci imaju utisak kao da su u drugom univerzumu, potpuno izmešteni od ostatka sveta. Optičke iluzije prisutne su kako spolja tako i iznutra, a njeni tvorci tvrde da se usijana vidi čak iz svemira. U njoj se nalazi oko 18 hiljada mesta za sedenje, a pored koncerata planirano je da se ovde održavaju filmske manifestacije i sportski događaji.

PROFIMEDIA

Experience the Sphere: Šta nas očekuje u 2024. godini?

Kad je reč o muzici, Sphere je za sada rezervisana samo za bend U2. Kroz ukupno 25 koncerata koji će trajati do 18. februara fokus je stavljen prvenstveno na njihov album Achtung Baby iz 1991. godine. Međutim, show must (and will) go on – a imena za sledeću godinu počela su se pojavljiti.

Iako se čini da je u najozbiljnijim pregovorima tim koji stoji iza Queen B aka Beyoncé, među potencijalnim izvođačima našla se i Lady Gaga. Pevačica je krajem oktobra već nastupala u Sphere areni kada se pridružila bendu U2 na velikoj sceni. Pored njih dve, među kandidatima za koncerte izdvojili su se Bon Jovi i Paul McCartney.

Dvorana Sphere se velikom broju ljudi našla na wish listi kao one of a kind moderno svetsko čudo. Iako se još uvek čeka zvanična potvrda, sigurni smo da bi koncert bilo kog od navedenih izvođača bio poseban doživljaj o kom će se dugo pričati.

Foto: Profimedia / Instagram @spherevegas

Učitati još
Zatvori