Raye „Genesis.”: Poslušali smo novu sedmominutnu pesmu britanske pevačice – evo i utisaka
Raye „Genesis.”: Poslušali smo novu sedmominutnu pesmu britanske pevačice – evo i utisaka

Raye „Genesis.”: Poslušali smo novu sedmominutnu pesmu britanske pevačice – evo i utisaka

U fokus stavljajući plejliste poznatih, kao i nove hitove nekih od naših omiljenih domaćih izvođača, shvatili smo da neprestano lebdimo na vibraciji muzike. Bez nje ne možemo ali i ne želimo da živimo. Kako vrlo detaljno pristupamo svojim plejlistama i muzici koju svakodnevno slušamo, kao jedan od novijih favorita izdvojila se pesma britanske pevačice Raye, Genesis. Naime, isečak ovog hita kružio je društvenom mrežom Tik Tok mesecima pre njenog zvaničnog lansiranja. Kako je danas ovaj hit ugledao svetlost dana, poslušali smo ga prvi, te sa vama delimo sve utiske.

Previously with Raye

Pre nego se osvrnemo na novi hit britanske pevačice, vreme je da uradimo retrospektivu svega što nam je ona do sada servirala. Naime, žena koju zovu novom Amy Winehouse, u januaru prošle godine izbacila je svoj debitantski album My 21s Century Blues. Kao jedna od najpopularnijih pesama na albumu u kom žanrovski preovladavaju jazz i blues, izdvojila se pesma Escapism. Ova pesma proslavila je britansku pevačicu postavši viralni hit na mreži Tik Tok. Raye poslovala je dugi niz godina u muzičkoj industriji, i pre svog prvog poznatijeg hita, kao pevačica ali i tekstopisac. Pisala je tekstove za mnoge holivudske zvezde među kojima je i Beyonce.

Genesis.

Pesma koju smo nestrpljivo čekali konačno je tu, a šta nam poručuje? U ovom sedmominutnom hitu, pevačica je još jednom pokazala svoje izvanredne vokalne sposobnosti. Pojam genesis na grčkom jeziku ozbačava novi početak, te predpostavljamo da je baš ovom pesmom najavila svoju novu eru. U pesmi Genesis. poznata pevačica vratila nas je u nešto mračniji period njenog života. Problemi s alkoholizmom obeležili su jednu etapu pevačicinog puta, a čini se da baš njega sada ostavlja iza sebe. Nešto brži ritam a mračniji tekst ovog puta predstavili su tim koji je doprineo vitalnosti ove pesme.

Stihovi koji su privukli najviše pažnje bili su:

And I’ve been sober for some months

But I can feel the demons waiting on my downfall

I see a sad little sinner in the mirror
The devil works hard like my liver

 

I ako pomenuti singl poseduje i više nego duboko značenje kao i tekst, našao se na listi viralnih Tik Tok hitova, a mi se ne bunimo.

Ono što definitivno očekujemo je novi album talentovane pevačice, koji će nam zasigurno biti on repeat.

Učitati još
Zatvori