Lucky Love: Umetnik koji je otvorio Maison Margiela Artisanal reviju
Lucky Love: Umetnik koji je otvorio Maison Margiela Artisanal reviju

Lucky Love: Umetnik koji je otvorio
Maison Margiela Artisanal reviju

Uspešno rekreirane slike Pariza iz dvadesetih godina XX veka. Noć. Podzemlje. Raznolike fantazmagorije. Dramatični pokreti, gotovo porcelanskih, modela u preuskim korsetima i predimenzioniranim haljinama. Ovi motivi ispisali su umetničku reviju Artisanal – kojom se svestrani John Galliano vratio svojim korenima i višestruko ih razgranao.

Međutim, trenutak za pamćenje nastao je već pri samom prologu. Onog momenta, kada je prigušenu prostoriju, ispod mosta Aleksandra III ispunila teatralna pojava muzičara Luckyja Lovea. Usledila je gospel izvedba numere Now I Don’t Need Your Love – dok je putovanje između vremena i prostora, umetnosti i mode, zvanično otpočelo.

Iako je od Nedelje visoke mode u Parizu prošlo gotovo deset dana, interesovanje za istu ne jenjava. A mi u nastavku otkrivamo ko je Lucky Love…

Luc – sinonim za ljubav

Na današnjoj muzičkoj sceni koju karakterišu mnogobrojni neautentični izvođači ističe se tek poneki istinski umetnik. Umetnik koji svojom pojavom briše sva ograničenja i nametnuta pravila, te ispisuje velikim slovima reč – SLOBODA. Jedan od njih jeste i francuski muzičar, glumac, model i koreograf Lucky Love – čovek koji na jedinstven način prezentuje različitost i ljubav.

Iza upečatljivog umetničkog imena krije se zapravo svestrani Luc Bruyère. Tridesetogodišnji mladić rođen je u Lilu, a iza sebe ima nesvakidašnju životnu priču na osnovu koje je 2022. godine snimljen i dokumentarni film Lucky. Odmah nakon rođenja ustanovljeno je da će zbog nepotpune embrionalne razvijenosti odrastati bez leve ruke. Usledili su brojni izazovi, uspesi, padovi, borbe – sve do momenta dok nije objavljena pesma Masculinity. Ubrzo ova numera postaje svojevrsna himna onih koji su zbog svoje različitosti obeleženi i prognani iz društva, a Lucky Love konačno zauzima mesto koje mu je oduvek i pripadalo. Umetnik samouvereno korača putem koji je godinama marljivo gradio i bez ikakve zadrške slavi radost života, osobenost i  LGBTQIA+ zajednicu.

Luc(ky)

Lucky Love je svojevremeno bio član čuvenog drag kabarea Madame Arthur.

Modni kreator John Galliano je najpre spring/summer ’24 kolekciju otvorio uz numeru Masculinity, dok je minula Artisanal revija takode otpočela u znaku Luckyja Lovea. Nestrpljivo iščekujemo sledeći korak u njihovoj umetničkoj simbiozi.

Photo credit: Instagram @thisisluckylove; Video: YouTube

Učitati još
Zatvori