Johnny Cash once again: Nikad objavljene pesme ikoničnog country pevača imaćemo priliku da poslušamo u novom albumu
Johnny Cash once again: Nikad objavljene pesme ikoničnog country pevača imaćemo priliku da poslušamo u novom albumu

Johnny Cash once again: Nikad objavljene pesme ikoničnog country pevača imaćemo priliku da poslušamo u novom albumu

Johnny Cash, poznat i kao  Man in Black zbog svog prepoznatljivog stila oblačenja, bio je ikona američke country muzike. Melanholičnim, duboko iskrenim i emotivnim pesamama uspeo je da prenese duh američkog juga i života običnih ljudi. Na sreću, ponovo ćemo imati priliku da slušamo ovog virtuoza. Naime, 28. juna ove godine, biće objavljen album Songwriter, koji će sadržati jedanaest do sada neobjavljenih pesama koje je Cash snimio kao demo snimke 1993. godine, ali nikada nije završio.

Album Songwriter nastao je pod inicijativom Cashovog sina, Johna Cartera Casha. Zajedno sa producentom Davidom Fergusonom, i Rickom Rubinom, koji je radio sa Cashom na albumu American Recordings, kreirali su ovaj projekat. Cashovi demo snimici, koji su sada obrađeni i snimljeni kao završene verzije, oživljavaju uz pomoć nekadašnjih pevačevih saradnika. Gitarista Marty Stuart, bubnjara Pete Abbott, i basista Dave Roe radili su na albumu. S obzirom na to da su sa njim ranije stvarali, ulivaju nadu i optimizam da ćemo čuti autentičnu muziku Johnnyja Casha.

American Recordings

Johnny Cash je napravio demo snimke svih 11 pesma 1993. godine, ali nije uspeo da ih završi. Između ostalog, razlog tome je taj što je upoznao producenta Ricka Rubina, sa kojim je radio na albumu American Recordings. Ovaj album je nastao pred sam kraj Cashovog života. To je bio revolucionaran projekat koji je obuhvatio ne samo njegove originalne pesme, već i obrade modernih pesama kao i razne cover verzije.

Songwriter

Prvi singl Well Alright sa nadolazećeg albuma je danas objavljen, i dostupan je na streaming platformama. Ova pesma daje mini preview novog albuma, te nas navodi da pomislimo da bi bila prava šteta da su demo snimci ostali neobjavljeni. Na albumu će se takođe naći gostujući nastupi country pevača Vincea Gilla i rok benda The Black Keys. Ono što nam promotivni materijali za album obećavaju jesu pesme o ljubavi, porodici, tugi, lepoti, duhovnom spasenju, preživljavanju, iskupljenju, i naravno, nešto od laganog humora po kom je Johnny bio poznat. Takođe, imaćemo priliku da čujemo ljubavnu pesmu koju je posvetio svojoj ženi June Carter.

Album Songwriter biće dostupan 28. juna. A do tada, ukoliko želite da dobijete viziju o tome kako će album zvučati, poslušajte pesmu Well Alright.

Foto: Instagram @johnnycash

Učitati još
Zatvori