Koje poznate pesme će se pojaviti u filmu „Joker: Folie à Deux” i da li će ih prepevati Lady Gaga?
Koje poznate pesme će se pojaviti u filmu „Joker: Folie à Deux” i da li će ih prepevati Lady Gaga?

Koje poznate pesme će se pojaviti u filmu „Joker: Folie à Deux” i da li će ih prepevati Lady Gaga?

Nakon što su se pre godinu dana pojavile prve fotografije sa snimanja filma Joker: Folie à Deux, kritička javnost ostala je podeljena. Dok su jedni oduševljeno reagovali na činjenicu da će ovaj put lik Harley Quinn tumačiti Lady Gaga, drugi su se pitali da li je to ispravan izbor. Ipak, sa obzirom na to da je u pitanju forma mjuzikla, činjenica je da popularnoj pevačici ovakva uloga nije nepoznanica.

Upravo kao što je to bio slučaj sa filmom A Star Is Born, ponovo se počelo nagađati da li će publika kroz ovaj film potencijalno dobiti nove, originalne pesme. A čini se da je odgovor vrlo blizu.

Joker (3)
imdb

Prerade ili originalne pesme?

Sudeći po pisanju određenih američkih medija, u filmu će se pojaviti čak 15 obrada poznatih pesama. Pretpostavlja se da će jedna od njih biti That’s Entertainment iz mjuzikla The Band Wagon koji je snimljen pedesetih godina dvadesetog veka. Iako će fokus biti na sličnim pesmama, dobro obavešteni izbor je za Variety potvrdio da će se u filmu pojaviti i bar dve originalne pesme. Štaviše, možda i više njih.

Ipak, i dalje nije poznato ko će ih otpevati – Lady Gaga, Joaquin Phoenix ili neko treći. Pored njih, u filmu će se pojaviti Zazie Beets, Jacob Lofland i mnogi drugi.

Joker (1)
IMDB

Šta do sada znamo o filmu?

Iako se detalji o filmu i dalje delimično drže u tajnosti, ono što je sigurno jeste da će sadržati dramske elemente. Pored toga, poznato je da će prostorno biti fokusiran na Arkham Asylum. Ovaj mjuzikl odmah je dobio status jednog od najiščekivanijih. A, sudeći po glumačkoj postavi i budžetu, od njega mnogi imaju visoka očekivanja. Sa obzirom na to da je prvi film dobio 11 nominacija za Oskara – od drugog dela očekuje se još više.

joker
imdb

Film Joker: Folie à Deux biće dostupan u bioskopima od 4. oktobra. Ipak, sudeći po određenim informacijama, mjuzikl će možda pre toga imati premijeru na Filmskom festivalu u Veneciji. Ovaj prestižni festival počinje 7. septembra.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori