Ukoliko ste ljubitelji vintage zvuka – ovo su tri mesta gde možete kupiti gramofonske ploče u Novom Sadu
Ukoliko ste ljubitelji vintage zvuka – ovo su tri mesta gde možete kupiti gramofonske ploče u Novom Sadu

Ukoliko ste ljubitelji vintage zvuka – ovo su tri mesta gde možete kupiti gramofonske ploče u Novom Sadu

Uprkos napretku novih tehnologija, retro i vintage stil nikada neće izaći iz mode. To se odnosi na različite aspekte, a jedan od njih je svakako i muzika. Neretko se osvrćemo na bendove i muzičare koji su stvarali u decenijama koje su iza nas, te glasno izražavamo želju kako bismo voleli još jednom [ ili barem jednom ] da ih čujemo. Međutim, ako ste i vi pristalica ovog talasa, vrlo je verovatno da nostalgična sećanja i želje pokušavate da izrazite na različite načine. Jedan od njih oličen je u formi posedovanja gramofona.

Za ovaj uređaj, čija je uloga reprodukcija zvuka sa gramofonskih ploča, mnogi smatraju da pruža detaljniji zvuk. Štaviše, upravo zato su trenutno popularne plejliste koje uz svoje nazive imaju dodatnu odrednicu – vintage sound. Ipak, ako posedujete gramofon, muziku koju slušate nije neophodno provlačiti kroz slične efekte. Međutim, ukoliko ste trenutno u potrazi za novim gramofonskim pločama – pinujte ova mesta u Novom Sadu.

BERZA VINILA


Jedinstveni događaj koji se održava svakog meseca u SKCNS Fabrika okuplja posetioce iz gotovo čitavog regiona. Ipak, ova berza nije posvećena samo vinilima. Na njoj mogu da se pronađu i kasete, kompakt diskovi, stripovi i knjige. Takođe, ona uključuje nova izdanja, ali i raznovrsne raritete koje nećete uspeti da pronađete na drugim mestima, a koji će upotpuniti vašu kolekciju gramofonskih ploča. Ulaz za posetioce je uvek besplatan, a majsko izdanje biće održano u subotu, 11. maja. Događaj će trajati od 10 do 15 časova.

BULEVAR BOOKS


Bulevar books neretko se naziva i knjižara koja svira. Ona se sastoji iz tri sprata, te predstavlja prostor slobode obogaćen velikim izborom knjiga i muzike. U njoj se, pored gramofonskih ploča, može pronaći stručna literatura, različiti udžbenici, kao i veliki izbor stripova. Takođe, ovde se održavaju brojne muzičke i književne večeri, odnosno događaji koji na jednom mestu okupljaju pojedince sličnih interesovanja. Stoga, ukoliko se nalazite u Novom Sadu, Bulevar books predstavlja must-visit lokaciju.

ZENIT BOOKS


Gramofonske ploče u Novom Sadu moguće je pronaći i u kafe-knjižari Zenit books koju smo već označili kao mesto na kom se krije jedna od najboljih kafa u ovom gradu. Smešten u prizemlju jedne od najstarijih novosadskih višespratnica, Zenit books u svom ušuškanom kutku krije i gramofonske ploče. Iako ih je u odnosu na druge predmete vrlo malo, možda ćete upravo među njima ugledati ime muzičara kog obožavate.

Učitati još
Zatvori