Rok verzija pesme „Jolene” u izvođenju Dolly Parton i grupe Måneskin je live – poslušajte kako zvuči
Rok verzija pesme „Jolene” u izvođenju Dolly Parton i grupe Måneskin je live – poslušajte kako zvuči

Rok verzija pesme „Jolene” u izvođenju Dolly Parton i grupe Måneskin je live – poslušajte kako zvuči

Čini se da za američku legendu country muzike Dolly Parton nema odmora. Ovih dana pevačica je predstavila svoj 49. album koji se po mnogo čemu razlikuje od ostatka njene diskografije. Naime, ovo je njen prvi rock album koji nosi naziv Rockstar i sadrži čak 30 pesama. Na njemu su se našle prerade legendarnih pesama u prepoznatljivom Dolly stilu na kojima je sarađivala s brojnim velikanima muzičke industrije.

Odluka o realizaciji ovog albuma doneta je nakon što je Dolly Parton postala članica Rock and Roll kuće slavnih. Prema njenim rečima, to je učinila kako bi barem na neki način opravdala svoj ulazak u istu.

Među prepoznatljivim imenima na albumu našli su se, između ostalog, Paul McCartney, Ringo Star, Elton John, Steven Tyler i Sting. Takođe, svoj glas spojila je i s istaknutim ženskim vokalima poput Stevie Nicks, Pink, Debbie Harry, Lizzo i Miley Cyrus. Pored njih, na albumu se našla i poznata italijanska grupa koja se već nekoliko godina svrstava među najbolje rok sastave današnjice – Måneskin.

Dolly Parton i Måneskin – spoj za koji nismo znali da nam je bio potreban

Možda i najveće iznenađenje na ovom albumu predstavlja saradnja koja je country zvezdu spojila s grupom Måneskin. Njeni članovi poznati su po svom nesvakidašnjem i ekscenetričnom stilu koji ih izdvaja od drugih mladih muzičara. Pre nekoliko dana izbacili su spot za pesmu The Driver, a u najnovijem projektu udružili su snage s Dolly Parton kako bi snimili novu verziju njenog legendarnog hita Jolene iz 1973. godine.

Pesma je dostupna samo ukoliko se album Rockstar digitalno preuzime. Međutim, sneak peak saradnje koja je oduševila veliki broj ljudi možete čuti u jednoj od poslednjih Instagram objava pevačice.

Foto: Profimedia / Instagram @maneskinofficial @dollyparton

Učitati još
Zatvori