Ovo su popularne knjige recepata koje su dostupne kod nas, a koje mogu da posluže i kao dekorativne knjige
Ovo su popularne knjige recepata koje su dostupne kod nas, a koje mogu da posluže i kao dekorativne knjige

Ovo su popularne knjige recepata koje su dostupne kod nas, a koje mogu da posluže i kao dekorativne knjige

Kuvanje predstavlja aktivnost oko koje su mišljenja oduvek bila podeljena. Dok jedni obožavaju da provode vreme u kuhinji, drugi je izbegavaju, te ne žele da eksperimentišu sa različitim receptima. Ipak, ukoliko spadate pod kategoriju onih koji bi rado želeli da im kuvanje postane jedan od novih hobija – specijalizovane knjige recepata predstavljaju odličan početak za razvijanje nove [ gastronomske ] ljubavi.

Iako kod nas još uvek nije dostupan veliki broj knjiga koje su trenutno viralne, pojedine knjižare u odeljcima koji se tiču kulinarstva kriju posebne knjige recepata. One predstavljaju štivo koje bi trebalo da se nađe u vašoj kućnoj biblioteci, a ujedno su i odličan poklon za sve koji se interesuju za gastronomiju. Mi smo ih objedinili na jednom mestu, a vama preostaje samo da se odlučite za onu koja se podudara sa vašim ukusima. Ove knjige su napisane na engleskom jeziku, ali zbog zanimljivih i privlačnih korica mogu da posluže i kao dekorativne knjige.

NOPI: The Cookbook


Knjiga recepata NOPI donosi recepte iz istoimenog londonskog restorana koji je otvoren 2011. godine. Vrlo brzo, on je postao jedna od najpopularnijih lokacija za različite obroke, i to zahvaljujući činjenici da se u njemu slave raznovrsni ukusi iz svih krajeva sveta. Knjiga sadrži čak 120 autentičnih recepata koji kombinuju različite namirnice, a kreću se u rasponu od supa i salata pa sve do raznovrsnih poslastica. Upravo zbog toga, ona će vas sigurno zabaviti, te istovremeno informisati i edukovati.

Cucina Closed


Knjiga recepata Cucina Closed fokusirana je na italijansku kuhinju. Stoga je namenjena svim ljubiteljima tradicionalnih italijanskih ukusa. Knjiga je posvećena porodici Closed i sadrži 40 omiljenih recepata njenih članova. Od savršenih lazanja, preko paste koja će oduševiti sve vaše goste, pa sve do autentičnog porodičnog recepta za tiramisu – ova knjiga sadrži sve recepte koje ćete vrlo lako savladati. Takođe, neki od njih će vam postati omiljeni.

Ottolenghi: The Cookbook


Yottam Ottolenghi i Sami Tamimi su best-selling autori koji potpisuju brojne knjige recepata. Među njima se nalazi i Ottolenghi: The Cookbook koja sadrži 140 recepata iz popularnih Ottolenghi restorana. Jedan od njih je i već pomenuti NOPI, te ROVI i Ottolenghi Spitalfields. Jela koja njihovi kuvari pripremaju su raznovrsna i kombinuju kulinarske tradicije iz čitavog sveta. Posledično, upravo takva je i ova knjiga recepata.

The Ritz: The Quintessential Cookbook


The Ritz: The Quintessential Cookbook je delimično knjiga recepata, ali istovremeno i memoar. Pojedini kritičari nazivaju je [ gastronomskim ] remek-delom i štivom koje bi trebalo da se nađe na vašim policama. Njenoj lepoti, pored recepata, doprinose i brojne fotografije, te ona istovremeno može da zaokupi sva vaša čula. U njoj se nalazi 100 recepata koji su podeljeni na četiri godišnja doba, a koji slave kulinarski aspekat i tradiciju kultnog hotela Ritz.

Eataly: Contemporary Italian Cooking


Knjiga recepta Eataly predstavlja još jednu od mnogih koje slave italijansku tradiciju i lokalnu gastronomiju. Ipak, ona pruža nešto moderniji pristup tradicionalnim italijanskim jelima, i to čini kroz 300 originalnih recepata. Ova knjiga idealna je za sve one koji žele da se upoznaju sa načinom na koji Italijani danas pripremaju hranu, te procesom kroz koji nastaju neka od najpopularnijih jela. Uz jasne instrukcije i savete, posledično ćete vrlo lako ovladati pripremom ovih jela.

Flavour


Knjiga recepata Flavour u fokus stavlja povrće i sve njegove prednosti kada je u pitanju priprema različitih jela. Ona je nastala sa željom da se dokaže teza kako su mogućnosti prilikom korišćenja povrća beskonačne, a da je u tom procesu glavni naglasak neophodno staviti na kreativnost. Takođe, u njoj je posebna pažnja posvećena procesu pripreme različite hrane, načinima na koje se povrće kombinuje, te samom povrću kao takvom i njegovom značaju.

Učitati još
Zatvori