Dodeljeni su Zlatni globusi – evo gde možete pogledati najnagrađivanije filmove
Dodeljeni su Zlatni globusi – evo gde možete pogledati najnagrađivanije filmove

Dodeljeni su Zlatni globusi – evo gde možete pogledati najnagrađivanije filmove

Od serije Succession do filma Oppenheimer – ovo su dobitnici Zlatnog globusa za 2024. godinu. Praznične dane provodeli smo gledajući filmske maratone – od ne-krindž prazničnih filmova, pa sve do ostvarenja koja su obeležila proteklu godinu. Sada smo u potrazi za filmovima koji su nominovani za Zlatnog globusa, odnosno najnajgrađivanijih filmova.

[ Barbie ]

Ukoliko vam je promakla domaća premijera filma Barbie, a usled prevelikog hype oko istog niste stigli da ga pogledate i kasnije, možete to učiniti sada na HBO Max platformi, kao i ma Prime Video i Apple TV. A ukoliko se još uvek pitate da li je film vredan gledanja, predlažemo vam da pročitate recenziju i prosudite sami.

[ Oppenheimer ]

Filmovi koji su svakako obeležili godinu na izmaku, a očekivano i prednjače i po broju nominacija su Barbie i Oppenheimer koji su imali premijeru u slično vreme. I dok su se mnogi delili na Barbie i Oppenheimer klub, mi smo pogledali oba. I pre nego i donesete odluku da li ćete ga pogledati ili ne, ostavljamo vam recenziju koja će vam pomoći da se odlučite. U tom slučaju streaming platforme Apple TV i Prime Video bi bile sledeća online stanica.

[ Killers of the Flower Moon ]

Da li je dovoljno samo da kažemo Martin Scorsese, Leonardo DiCaprio i Robert De Niro? Nama jeste. Zasnovan na istinitoj priči i ispričan kroz romansu Ernesta Burkharta (kog neprevaziđeno glumi Leonardo DiCaprio) i Moli Kajl (Lili Gledston). Killers of the Flower Moon iliti Ubistva pod cvetnim mesecom je prava epska krimi saga, gde se prava ljubav ukršta sa neizrecivom izdajom. Potražite ga na Prime Videu kao i Apple TV+, a možete ga pogledati i u CineStar bioskopima, budući da je još uvek na repertoaru.

Killers of the Flower Moon

[ Poor things ]

Film koji je imao domaću premijeru na FAF-u u Beogradu oborio je rekorde gledanosti i stekao status must filma. Reč je o filmu Poor Things grčkog reditelja Yorgosa Lanthimosa, a u kojem naslovnu ulogu tumači Emma Stone. Film je nagrađen Zlatnim lavom u Veneciji, a osvojio i sedam novinacija za nagradu Zlatni globus. Uoči domaće premijere filma u ekskluzivnom videu glumica  Emma Stone je izjavila: Želela sam da igram Belu, jer za mene to znači prihvatanje onoga što znači biti žena, slobodna, uplašena, ali i hrabra. Iako se film ne može naći online na streaming platformama ipak zavređuje da bude na ovoj listi. Osim toga, početkom februara ove godine stiže u domaće bioskope.

 

Poor Things Zlatni globus

[ Past Lives ]

Film rediteljke korejskog porekla Celine Song mnogi su opisali kao jednu od najdirljivijih ljubavnih priča ove godinee. Nalik je na epske ljubavne filmove koje smo ranije mnogo češće gledali i voleli. Kroz romansu glavnih junaka, Song istražuje i pitanje kulture i identiteta s obzirom na to da je i sama određena južnokorejskom i kanadskom sredinom. Neke od replika iz filma već su postale viralne na društvenim mrežama upravo zbog emotivnosti koju evociraju. A film je već sada – osvojio Zlatni globus ili ne – postigao značajan uspeh među filmskom publikom. Gledamo ga na streaming platformama Apple TV i Prime Video. Ali i u Dvorani Kulturnog Centra gde se tokom januara održava revija sjajnih filmova koji su obeležili 2023.

film prošli život

 [ Anatomy of a Fall ]

Vest da višestruko nagrađivani film Anatomy of a Fall stiže u domaće bioskope odjeknula je poput najvažnije vesti. Reč je o najboljem evropskom filmu godine Anatomy of a Fall (Anatomija pada), čiju režiju potpisuje Justine Triet. Anatomy of a Fall prethodno je nagrađen Zlatnom palmom na Kanskom festivalu ranije ove godine, a regionalnu premijeru imao je na Sarajevo Film Festivalu, nakon čega je putovao i do Zagreba, Herceg Novog i Ljubljane. U domaće bioskope stiže od 18. aprila ove godine, a do tada gledamo ga na Apple TV i Primer Video.

Foto: IMDb, Profimedia

Učitati još
Zatvori