Winter Wonderland: Filmovi koji uvode u zimsko raspoloženje
Winter Wonderland: Filmovi koji uvode u zimsko raspoloženje

Winter Wonderland: Filmovi koji uvode
u zimsko raspoloženje

Stiglo je i to doba godine kada je svako veče pravo vreme za filmski maraton. Nismo okitili jelku i još uvek smo pomalo ljuti što su dani hladni i kratki. Mada, ušuškano veče uz film, toplu čokoladu i kokice ne zvuči toliko loše!

Još uvek je prerano za praznične filmovepa smo se fokusirali na snežne pejzaže, nostalgične bajke i zimske sportove. Sve što nas je asociralo na cozy night in. Donosimo vam 5  filmova koji će vas pripremiti za zimsku sezonu. 

tiktok @dosesofcalm

#1 Little Women (2019)

Žanr: drama, romantični

Radnja ovog filma odvija se u XIX veku, u Masačustetsu, Nova Engleska, za vreme Američkog građanskog rata. Priča prati živote četiri sestre iz porodice March – Jo, Meg, Amy, i Beth. Njihov otac služi u građanskom ratu, te su ostale same sa majkom. Igrom sudbine, sestre se ponovo sastaju u porodičnom domu gde zajedno prolaze kroz brojne izazove. Film je adaptacija istoimenog romana Louise May Alcott.

#2 I, Tonya (2017)

Žanr: biografski, drama, komedija, sport

Tema ovog Oskarem nagrađenog filma je težak i grub karijerni put talentovane Tonye Harding. Ona se uspešno bavila umetničkim klizanjem i bila je prva Amerikanka u istoriji ovog sporta koja je izvela triple axel tokom takmičenja. Međutim, njen bivši muž, upliće Tonyu u svoj plan kojim želi da se reši konkurencije i tako dovodi u rizik njenu karijeru. Harding ostaje zauvek povezana sa jednim od najvećih skandala u svetu sporta.

#3 Beauty and the Beast (2017)

Žanr: avantura, porodični, mjuzikl, fantastični

Verujemo da priču o Lepotici i zveri svi dobro znamo – a šta više asocira na zimu nego bajke? Diznijev animirani klasik snimljen je u drugačijoj formi, sa nadograđenim narativom i izvanrednom glumačkom postavom. Mladi princ, proklet je da ostane čudovište do kraja života, a može ga osloboditi samo prava ljubav. A, Emma Watson kao Belle bila je dovoljno hrabra da poseti prinčev začarani zamak. 

#4 Red Riding Hood (2011)

Žanr: fantastični, horor, misterija, triler

Mlada Valerie (Amanda Seyfried) zaljubljena je u Petera, ali njen verenik je imućni Henry za kog roditelji žele da je udaju. Valerie i Peter ne žele da izgube jedno drugo i planiraju da pobegnu zajedno. Ubrzo saznaju da je u šumi koja odružuje selo, vukodlak ubio Valerinu stariju sestru. Meštani u pomoć pozivaju oca Solomona, poznatog lovca na čudovišta. On ih upozorava da zver danju poprima ljudski oblik. Valerie počinje da sumnja da je vukodlak neko koga poznaje.

#5 Winter’s Bone (2010) amazon prime hulu

Žanr: drama, misterija

Glavna junakinja ovog filma je Ree Dolly (Jennifer Lawrence). Ree saznaje za dugove koje je njen otac napravio i nestao. Sada, mora sama da brine o domaćinstvu i porodici. Ree je u potrazi za ocem kako ne bi izgubila porodičnu kuću. Dok ga traži, rizikuje svoj život kako bi sačuvala porodicu.

Foto: TikTok / dosesofcalm

IMDb

Učitati još
Zatvori