Vesna Trivalić, Sergej Trifunović, Jovana Stojiljković, Milica Janevski, Gordan Kičić i Raša Andrić poslali su pisma – evo i kome
Vesna Trivalić, Sergej Trifunović, Jovana Stojiljković, Milica Janevski, Gordan Kičić i Raša Andrić poslali su pisma – evo i kome

Vesna Trivalić, Sergej Trifunović, Jovana Stojiljković, Milica Janevski, Gordan Kičić i Raša Andrić poslali su pisma – evo i kome

Domaći film „Za danas toliko“ reditelja Marka Đorđevića već nekoliko dana unazad pobuđuje pozitivne komentare publike koja nakon premijerne projekcije na FEST-u sada ima priliku da gleda film i u redovnim bioskopskim terminima. Mi smo ga pogledali među prvima otkako je na bioskopskom repertoaru i još uvek smo pod utiskom.

Topla priča o ljubavi i porodici koja, neopterećena svakodnevicom zaljubljeno korača kroz život nije prošla neopaženo ni među našim glumcima koji su svoje utiske o filmu podelili javno. I to na nešto maštovitiji način – u vidu pisama upućenih filmu. Iskrene pohve i oduševljenje za Đorđevićevo delo iskazali su Sergej Trifunović, Vesna Trivalić, Jovana Stojiljković, Milica Janevski, Gordan Kičić, reditelj Raša Andrić. A pisma prenosimo u celosti.

Dušo,
Želim da ti napišem najlepše ljubavno pismo ali ne umem tako nežno, tako brižno i snažno kao ti. Mili moj, sad kad znam da si tu i za mene, ja ću ti dolaziti. Rekao si da mogu. Kad god mi ustrebaš. U slavu života,

Za danas toliko.
Vesna Trivalić

Dragi moj „Za danas toliko“,
Nisi svestan koliko si me razgalio, nasmejao, raznežio… Ti si najbolji Čehov još od Antona Pavloviča. Želim da te svi pogledaju jer si čaroban. Toliko, da sam se posle tebe oženio.
Srdačno tvoj,
Sergej Trifunović

Drago mi je da sam te upoznala na Festu. Ono veče je bilo posebno i magično! Imala sam osećaj kao da se znamo ceo život. Smejala sam se, rastužila… Pomerilo me je sve to. Podsetila sam se koliko volim ljude koji me okružuju, a opet i koliko nedostaju oni koji više nisu tu. Ipak uz mnoštvo zagrljaja svih koji su se okupili te večeri zahvaljujući Tebi i u slavu Tebe, glavni utisak mi je zajedništvo, ljubav prema životu i bezbroj osmeha! I da, čujem da dolaziš u razne gradove širom Srbije. Svima sam prenela utiske i savetovala ih kako bi obavezno trebalo što pre da te upoznaju! Pripremi se, biće ih u velikom broju, sigurno!
Živeo mi!
Da traješ dugo u našim srcima,
Jovana Stojiljković

Dragi Šarenci,
 Za mene je ovaj film podsetnik na nekoliko stvari koje, vrlo često, zaboravljamo. A to su: ljubav, podrška, briga o drugima i prijateljstvo.
Dokle god ima nekog da čupavce napravi i nekog da se oko istih okupi, život ima smisla!

Hvala vam na smehu i suzama koje su proizašle iz lepote.
Volim vas,
Milica Janevski

Za danas toliko

Film Za danas toliko režirao je Marko Đorđević. Poznat po filmu Moj jutarnji smeh iz 2019. godine, Đorđević je okupio impresivna glumačka imena za novi projekat. Sa nekima je i ponovio saradnju –  Filip Đurić i Ivana Vuković ponovo su bili rediteljev izbor za novi film. Glumačkoj postavki pridružili su se i Nikola Rakočević, Goran Bogdan i Milića Jovanović. Tu je i Miona Pejaković, glumica predškolskog uzrasta kojoj je ovo prva uloga. Značajnu ulogu u filmu nosi i sama muzika, kao posebno segment.

Film Za danas toliko donosi priču o Šarencima koji spremajući im omiljene kolače – čupavace mame najstarijeg brata da se vrati kući. Vreme kao da prestaje da postoji i počinje bajka o srećnim ljudima. Muzika je, kako kažu autori važna jer je najpre najdirektniji put do emocija gledalaca.

Foto: MCF MegaComFilm, @za_danas_toliko

Učitati još
Zatvori