Yorgos Lanthimos i Emma Stone ponovo u tandemu: Sve što znamo o novom filmu grčkog reditelja
Yorgos Lanthimos i Emma Stone ponovo u tandemu: Sve što znamo o novom filmu grčkog reditelja

Yorgos Lanthimos i Emma Stone ponovo u tandemu: Sve što znamo o novom filmu grčkog reditelja

Ne, slika ispod nije fotografija modnog editorijala inspirisanog serijom Wednesday. Reč je o sceni iz filma Poor Things koji priprema grčki reditelj Yorgos Lanthimos, a u kojem naslovnu ulogu tumači Emma Stone. Nakon što je prethodno objavljen set fotografija na kojima se, osim američke glumice, našao i Willem Dafoe, takođe zvezda filma, sada imamo novi uvid u ono što nas očekuje ovog septembra. Produkcijska kuća Searchlight Pictures time je najavila i prvi tizer filma, koji će biti objavljen kasnije ovog dana.

Nešto drugačija interpretacija Frankeštajna

Junakinja Bella Baxter, koju tumači Emma Stone, vraćena je u život zahvaljujući izvanrednom i ekscentričnom naučniku i doktoru Godwinu Baxteru, kojeg glumi – you guessed it – upravo Willem Dafoe. Međutim, u želji da istraži svetska prostranstva i proširi svoje vidike, Bella napušta svog tvorca i otpočinje borbu za svoju slobodu sa Duncanom Wedderburnom, opscenim advokatom kojeg tumači Mark Ruffalo. Kako to obično biva u filmovima grčkog reditelja, nadrealni motivi iskorišćeni su kako bi podstakli filozofska promatranja različitih društvenih apsurda i/ili psiholoških fenomena, te verovatno je da tako nešto možemo očekivati i ovog puta. Iako neosporivo inspiraciju crpi iz čuvenog romana o Frankeštajnu, možemo očekivati da kroz Poor Things, Lathimos predstavi nešto drugačiju priču.

Za Yorgosa Lanthimosa i Emmu Stone ovo je druga saradnja. Glumica je prethodno imala zapaženu izvedbu u izvanrednom ostvarenju Grka, višestruko nagrađivanom filmu The Favourite.

Premijera filma Poor Things zakazana je za 8. septembar 2023. Deo glumačke postavke, osim troje pomenutih glumca, su Ramy Youssef i Margaret Qualley, između ostalih.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori