Tvorac kultne serije „The Haunting of Hill House“ za oktobar priprema novu spooky poslasticu
Tvorac kultne serije „The Haunting of Hill House“ za oktobar priprema novu spooky poslasticu

Tvorac kultne serije „The Haunting of Hill House“ za oktobar priprema novu spooky poslasticu

Mike Flanagan, idejni tvorac kultne Netflix–ove serije The Haunting of Hill House, ove godine uvodi nas nešto ranije u spooky raspoloženje i za 12. oktobar najavljuje premijeru dugoiščekivane gotičke mini serije The Fall of the House of Usher.

Već smo se nebrojeno puta uverili u Flanaganovu genijalnost kada je iniciranje sablasne atmosfere u pitanju, a šta nam je zapravo pripremio novom adaptacijom istoimene kratke priče Edgara Alana Poa, može se samo naslutiti kroz izrazito mračne segmente dostupnog trailera.

O čemu se radi?

Najuticajniji američki književnik i pionir gotičkog horora, Edgar Alan Po, ne prestaje ni dan-danas da fascinira i ujedno inspiriše  savremene autore. Osim poezije, Po je iza sebe ostavio brojne kratke priče, a jedna od najpoznatojih jeste upravo – The Fall of the House of Usher. Ova klasična gotic priča objavljena je davne 1839. godine i odvija se u vili porodice Usher, koja postaje meta natprirodnih sila. S obzirom na to da je izvorna verzija poslužila kao inspiracija drugim scenaristima u više navrata, Flanagan je odlučio da samo imena pojedinih likova i motiv iz istoimene priče iskoristio u sklopu sopstvene verzije, dok će sve ostalo umnogome razlikovati.

Radnja Flanaganove limitirane serije prati generalnog direktora korumpirane farmaceutske kompanije Rodericka Ushera i njegovu sestru Madeline. Iako se činilo da su svojim bogatstvom postali neprikosnoveni, uskoro na površinu izbijaju mračne tajne iz prošlosti koje vode do misterioznih smrti njihovih naslednika. Premisa deluje previše jednostavno i već viđeno – zar ne? Međutim, verujemo da upravo u tome i leži tajna, te da će nas poznati američki reditelj iznenaditi neviđeno sablasnom atmosferom.

Uloge/premijera

Uspešna saradnja između Flanagana i streaming platforme Netflix otpočela je pre tačno pet godina zahvaljujući seriji The Haunting of Hill House. Nakon toga usledili su horor/misterije The Haunting of Bly Manor, Midnight Mass, The Midnight Club – a već 12. oktobra na Netflix stiže i limitirana serija The Fall of the House of Usher. Glavna uloga poverena je holivudskoj glumicu Carli Gugino, sa kojom je reditelj i u prošlosti sarađivao – dok se u preostalim ulogama pojavljuju Bruce Greenwood, Kate Siegel i Willa Fitzgerald.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori