„The Lost Flowers of Alice Hart“: Nova je preporuka za sve one koji su voleli seriju „Big Little Lies“
„The Lost Flowers of Alice Hart“: Nova je preporuka za sve one koji su voleli seriju „Big Little Lies“

„The Lost Flowers of Alice Hart“: Nova je preporuka za sve one koji su voleli seriju „Big Little Lies“

Bez neke teatralne najave nedavno se na streaming mapi pojavila limitirana serija The Lost Flowers of Alice Hart. U prvoj nedelji prikazivanja ova porodična drama pokupila je odlične kritike i ujedno postala jedna od najstrimovanijih serija na platformi Amazon Prime Video. Ovakav sled događaja nije nas umnogome iznenadio s obzirom na to da je adaptirana prema istoimenom bestseler romanu australijske književnice Holly Ringland – a već na osnovu prve epizode uvideli smo i to da sasvim nesmetano može parirati TV ostvarenju Big Little Lies.

@moobys.es
@mooby.es

O čemu se radi?

Radnja ove dramske serije odvija se u dve narativne linije. Na početku upoznajemo  protagonistkinju Alice Hart, čije se detinjstvo odvija na izolovanoj australijskoj farmi kraj majke i nasilnog oca. U jednom danu dom porodice Hart biva razoren podmetnutim požarom, te devojčica ostaje bez oba roditelja.

Druga narativna linija odvija se na farmi cveća Thornfield i u fokus donosi lik June Hart – koja preuzima brigu o unuci nakon smrti sina. Godine prolaze, Alice izrasta u devojku neukrotivog duha, a uzgajanje cveća postaje njeno jedino utočište. Taman kada se činilo da su ožiljci traume iz detinjstva izbledeli, tokom jedne olujne noći Alice otkriva razornu tajnu iz starog dnevnika svoje bake. Nakon tog saznanja ona postaje odmetnica i odlazi u udaljenu australijsku pustinju.  Međutim, postavlja se pitanje – da li je zaista moguće pobeći od porodičnog nasleđa?

@szuritaoficial
@diezminutos.tv

Zašto treba gledati seriju?

Narativ ove porodične drame s elementima misterije jedinstven je po mnogo čemu. Početak svake epizode povezan je sa po jednim cvetom iz bogate australijske flore i karakteristikama koje ga definišu. Upravo  ovakav koncept stvara dodatnu mistiku i upotpunjuje celokupan doživljaj kod gledalaca. Pored perfektno izbrušenih likova ova mini serija garantuje i pravi vizuelni spektakl, satkan od flore i neviđeno lepih krajolika juga Australije. Radnja sa sobom nosi snažnu poruku – minuciozno istražujući na koji način porodične traume iz daleke prošlosti utiču na nove generacije.

@primevideomx
@primevideomx
@primevideomx
@primevideomx

Uloge/gde gledati seriju?

Glavna uloga u seriji The Lost Flowers of Alice Hart poverena je Sigourney Weaver. Do sada nismo tako često viđali čuvenu holivudsku glumicu u ovom žanru i baš poput ostalih gledalaca mislimo da je uloga June njoj perfektno legla. Osim Sigourney u centralnoj postavi pojavljuju se još i Sebastian Zurita (poznato lice iz meksičkih telenovela), Asher Keddie, Frankie Adams i Alicia Debnam-Carey. Serija je dostupna na streaming platformi Prime Video.

Foto: Instagram Video: YouTube

Učitati još
Zatvori