Šta znamo o rimejku kultne komedije iz 80-ih u kojoj su glavne uloge tumačili Michael Douglas i Kathleen Turner?
Šta znamo o rimejku kultne komedije iz 80-ih u kojoj su glavne uloge tumačili Michael Douglas i Kathleen Turner?

Šta znamo o rimejku kultne komedije iz 80-ih u kojoj su glavne uloge tumačili Michael Douglas i Kathleen Turner?

The War of the Roses je kultni film iz 1989. godine. Glavne uloge igrali su slavni glumci, Michael Douglas i Kathleen Turner. Ova komedija može se smatrati i krivcem za nastanak filmskog podžanra divorce comedy.

Prateći bračni par, Olivera i Barbaru Rose koji pokušavaju da urade sve kako bi drugog izbacili iz zajedničkog doma u razvodnoj borbi, film je dinamično i urnebesno ostvarenje puno one-linersa koje i danas citiramo.

Kako živimo u vremenu rimejkova, bilo je samo pitanje vremena kada će (i) ovaj film doći na red. Sada, pitanjima je došao kraj. Produkcijska kuća Searchlight Pictures okupiće velika holivudska imena u novoj verziji filma iz osamdesetih.

Komedija o razvodu

Prema najnovijim informacijama, nova verzija filma The War of the Roses zvaće se The Roses. Supružnike će igrati Olivia Colman i Benedict Cumberbatch. Oliviu Colman najskorije smo gledali u filmu Wonka, dok je Benedict tumačio glavnu ulogu u Oskarom-nagrađenom kratkom filmu Wesa Andersona, The Wonderful Story of Henry Sugar.

Originalni film iz 1989. režirao je slavni glumac Danny DeVito, koji je u filmu i glumio – i to advokata za razvode Roseovih. Novi film će režirati Jay Roach. Roach je poznat po kultnoj komediji Meet the Parents. Scenario potpisuje Tony McNamara, koji je radio na filmu Poor Things.

Mnogo je razloga iza popularnosti filma iz 1989, ali ako bi morao da se izdvoji jedan, to bi bila snažna glumačka ekipa. Raduje nas da su kvalitetni glumci odabrali da glume u novoj verziji filma – Colman i Cumberbatch oboje imaju impresivnu credits listu.

U originalu, Michael Douglas i Kathleen Turner su na filmu The War of the Roses radili nakon što su pre njih snimili Romancing the Stone i The Jewel of the Nile. Poput Meg Ryan i Toma Hanksa 90-ih i Emme Stone i Ryana Goslinga 2000-ih, Douglas i Turner postali su sinonim za glumački (on screen) par. Videti ih zajedno na platnu nakon dva uspešna filma, svakako je bio razlog zašto je i The War of the Roses bio bioskopski hit. Zanimljivo – i Danny DeVito glumio je u sva tri ostvarenja iz osamdesetih.

THE WAR OF THE ROSES
THE WAR OF THE ROSES / profimedia

The Roses vs. The War of the Roses

 

Naizgled savršeni život Thea (Benedict) i Ivy (Olivia) ruši se pod sopstvenom fasadom. Dobra deca, kvalitetan partnerski odnos i uspešne karijere samo su paravan za takmičenje i prezir među supružnicima. Kada Theo doživi profesionalni krah, on povlači i njihov naizgled savršeni bračni život.

Tako glasi premisa ovog filma, koji je od 2017. u pripremi. Mnogo se toga promenilo od osamdesetih, te ne sumnjamo da će i rimejk ponuditi sveži pogled na ovu večnu temu.

Ovo je prvi put da Olivia i Benedict glumački sarađuju, te nas raduje (i) ta činjenica. Talenat za komediju oba glumca (prisetimo se samo Olivie u seriji Fleabag i Benedicta u seriji Patrick Melrose) je očigledan – i sigurni smo da će biti prenet i na novi film, a činjenica da je scenarista isti kao za film Poor Things znači da nas očekuje uzbudljiv take na kultni film.

Foto: Profimedia / IMDb

Učitati još
Zatvori