„The Tattooist of Auschwitz“ – nova serija koju s nestpljenjem iščekujemo
„The Tattooist of Auschwitz“ – nova serija koju s nestpljenjem iščekujemo

„The Tattooist of Auschwitz“ – nova serija koju s nestpljenjem iščekujemo

Koncentracioni logor u Auschwitzu godinama je spajao tragične ljudske sudbine. Samo neki od preživelih dobili su mogućnost da podele s ljudima širom sveta svoju stranu priče o užasima ratnih vremena i snazi ljudskog duha. Jedan od njih bio je i Lale Sokolov, mladić zadužen za tetoviranje identifikacionih brojeva ostalim zatvorenicima. Njegovu potresnu priču prenela je putem romana, The Tattooist of Auschwitz, autorka Heather Morris. Uskoro stiže i istoimena serija, čija je premijera zakazana za 2. maj na streaming servisu peacock.

O čemu se radi?

Priča o tetovažeru iz Auschwitza prvobitno je planirana za filmsko platno. Međutim, kako u to vreme producenti nisu bili dovoljno zainteresovani za scenario, autorka Heather Morris odlučuje da prvobitnu ideju oblikuje i pretoči u roman. Ispostavilo se da je takav sled događaja bio sudbonosan, a roman The Tattooist of Auschwitz po objavljivanju postaje svetski bestseller prodat u preko pet miliona primeraka.

Radnja predstojeće serije, The Tattooist of Auschwitz, pratiće istoimeni roman, a u fokusu se nalazi Lale Sokolov. Njegov posao u tadašnjem koncentracionom logoru bio je da iscrtava identifikacione brojeve svim zatvorenicima. Na taj način Sokolov upoznaje Gitu Furman, uplašenu devojku koja na prvi pogled osvaja njegove simpatije. Nesvakidašnja ljubavna priča otpočinje u surovim okolnostima, dok protagonista daje obećanje Giti da će jednog dana zajedno izaći na slobodu. Kako su prolazili njihovi dani i šta se desilo nakon zatvaranja logora – ostaje nam da saznamo 2. maja.

Glavne uloge

U vodećoj ulozi gledaćemo slavnu holivudsku glumica Melanie Lynskey. Ona će u seriji tumačiti autorku romana, Heather Morris, koja je 2003. godine upoznala Sokolova. Osim Melanie Lynskey, glumačku ekipu predvode Anna Próchiak, Jonah Hauer-King i Harvey Keitel. U nastavku donosimo trailer.

Foto: IMDb; Video YouTube

Učitati još
Zatvori