Blachere Illumination i Gospodari Svjetla otvorili su novi showroom sa svetlosnim dekoracijama na 2400 kvadrata
Blachere Illumination i Gospodari Svjetla otvorili su novi showroom sa svetlosnim dekoracijama na 2400 kvadrata

Blachere Illumination i Gospodari Svjetla otvorili su novi showroom sa svetlosnim dekoracijama na 2400 kvadrata

Da li ste se nekada zapitali ko stoji iza svetlosnih dekoracija koje osvetljavaju Pariz, Veneciju, Njujork, London, Rim, Kan, Toronto, Marselj, Helsinki, Dubai, Brisel, Courchevel, Šangaj i još mnoge luksuzne lokacije sveta te turističke atrakcije poput Ajfelovog tornja, Trga svetog Marka u Veneciji, Pete avenije u Njujorku…, ali i hrvatskih bisera poput Opatije, Zagreba, Samobora i mnogih gradova i opština u regionu?

To je tim Blachere Illumination, kompanije iza koje stoji 50 godina kreacije svetlosnih dekoracija u preko 80 zemalja sveta sa preko 500 zaposlenih.

Blachere Illumination čaroliju stvara već godinama

Brazil, Kanada, SAD, Švajcarska samo su neka od 27 tržišta na kojima posluju. Jedna od tih zemalja je i Hrvatska čije turističke destinacije kompanija Gospodari svjetla – Blachere Illumination već godinama čini još čarobnijima.

Motovun, Crikvenica, Zagreb, Sveta Nedelja, Rijeka, Slavonski brod, Opatija, Maribor samo su neki od gradova čije su trgove i ulice krasile svetlosne dekoracije Blachere Illumination – Gospodara svjetla. Osim gradova i hotela i shopping centara svoju čaroliju doneli su i poslovnim objektima u regionu ostvarivanjem brojnih partnerstava sa Slovenijom, Srbijom, Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom.

Rasveta od recikliranog materijala

Na svečanosti otvaranja nove poslovne zgrade i impresivnog Showrooma u okolini Samobora, Medsavama, tim Gospodara svjetla okupio je saradnike iz Evrope i regiona, a preko 300 zvanica imalo je priliku da čuje o istoriji kompanije koju je predstavio Johan Hugues, direktor Blachere Illumination. Impresivan istorijat i reference koje vas ostavljaju bez daha uvele su zvanice u priču o implementaciji ekološki održivih dekoracija. Hugues je istakao da se veliki deo resursa ulaže u ekološki održive dekoracije te da je fokus na proizvodnji rasvete i dekoracija od recikliranih materijala poput recikliranog aluminijuma, recikliranih PET boca i šećerne trske čime direktno utiče na smanjenje ugljeničnog otiska.

Blachere Illumination showroom će biti otvoren za posetioce

Blachere Illumination uveo je LED rasvetu kao standard u proizvodnji svetlosnih dekoracija. U proizvodnom procesu primenjuje Bioprint za izradu dekoracija od šećerne trske, te Recyprint, tj. 3D print za proizvodnju dekoracija od iskorišćenih plastičnih boca.

Jedan od najlepših i najvećih autorskih showroomova u regionu i šire, pružio je zvanicama uvid u ceo proces kreacije, dizajniranja i proizvodnje svetlosnih dekoracija. Showroom koji će biti otvoren za posetioce tokom cele godine.

Ovaj događaj podržala je i gradonačelnica Samobora Petra Škrobot koja je istakla zadovoljstvo zbog otvaranja novih radnih mesta ovim projektom na čelu kojeg su Ana i Željko Fresl, a oduševljenje nisu krili mnogi poslovni partneri koji su pristigli iz Francuske, Holandije, Belgije, Slovačke, Srbije, Slovenije, Crne Gore, te Bosne i Hercegovine.

Od male porodične firme do regionalnog lidera

Prilikom obraćanja Ana i Željko Fresl istakli su:

Počeli smo takoreći u garaži, u malom pogonu. Kako smo rasli i kako nas je bilo sve više tako smo i prelazili u nove poslovne objekte, ali puno skromnije od ovog, 2 400 kvadrata iznosi veličina ove poslovne zgrade koju danas otvaramo, a rastemo takvim tempom da nam je i ona već premalena. Drago nam je da se broj zaposlenih povećava te možemo reći kako smo ponosni da je naša vizija od 1999. kada smo počeli već i nadmašena.

Rezultat naših projekata su hiljade nasmejanih lica i uspomena zadovoljnih posetilaca. A možemo se složiti svi zajedno da je upravo taj osmeh najveća nagrada.

Blachere Illumination

Kompanija koja stoji iza najpoznatijih svetlosnih dekoracija regije i posluje već 25 godina, od male porodične firme iz 1999. godine postala je regionalni lider u industriji rasvetnih dekoracija. Zbog posvećenosti kvalitetu i inovacijama 2020. godine pridružili su se francuskoj grupaciji Blachere Illumination, koja posluje već pola veka, kao njihova 26. ogranak u svetu.

Više informacija možete saznati na stranici: https://gospodarisvjetla.hr/

Blachere Illumination_svjetlosne dekoracije
Blachere Illumination_ Gospodari svjetla

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori