„The Devil Wears Prada” ponovo postaje mjuzikl – a evo kome je sada poverena glavna uloga
„The Devil Wears Prada” ponovo postaje mjuzikl – a evo kome je sada poverena glavna uloga

„The Devil Wears Prada” ponovo postaje mjuzikl – a evo kome je sada poverena glavna uloga

Iako je prošla tek trećina 2024. godine, ona je već sada u znaku raznovrsnih kulturnih sadržaja. Ukoliko se fokusiramo isključivo na sferu kinematografije, čini se da je u potpunosti zavladala biopic manija. Međutim, isto tako aktuelne su i adaptacije kultnih filmova koji su snimljeni pre nekoliko godina ili decenija. Upravo jedan takav biće adaptiran – ali ovaj put u mjuzikl – a u pitanju je The Devil Wears Prada.

Međutim, ovo neće biti prvi put da je poznati film iz 2006. godine adaptiran u mjuzikl. Međutim, sada će Čikago zameniti London – kao i nova glumačka postava.

Kako će ovaj put Đavo nositi pradu?

Nakon uspeha koji je mjuzikl baziran na istoimenom filmu postigao kada je premijerno prikazan u Čikagu sredinom 2022. godine, sada je red došao i na evropsku adaptaciju. Premisa, naziv i činjenica da muziku potpisuje Elton John ostaju nepromenjeni. Ipak, razlika je vidljiva kada su u pitanju glumci.

Ovaj put, uloga Mirande Priestly koju je u filmu odigrala Meryl Streep pripala je glumici Vanessi Williams. Ona je poznata po ulogama u serijama kao što su Desperate Housewives i Ugly Betty, a ovakvi likovi definitivno joj nisu nepoznanica. Štaviše, u filmu Ugly Betty proslavila se po ulozi modne urednice.

Popularna glumica prehodno je istakla da joj ova uloga predstavlja ostvarenje snova, te da njena verzija ovog lika neće podsećati na Meryl Streep. Ona je tom prilikom rekla: Meryl Streep je Meryl Streep. Dakle, neću biti Meryl Streep. Ovo će biti moja verzija Mirande Priestly.

Takođe, Vanessa Williams tvrdi da će se mjuzikl izdvojiti i po dobroj modi, a da će scena definitivno postati modna pista.

The Devil Wears Prada (1)
IMDB

Kada će mjuzikl moći da se pogleda?

Premijera mjuzikla održaće se tek za više od pola godine, odnosno 24. oktobra. Lokacija je Dominion Theatre, a karte već sada mogu da se nabave na sajtu Ticketmaster.

Mjuzikl će moći da se pogleda sve do 31. maja 2025. godine. Preostaje nam da u narednim mesecima saznamo još detalja i način na koji će se on razlikovati od prethodnog mjuzikla – i originalnog filma.

Učitati još
Zatvori