„The Devil Wears Prada“ mjuzikl konačno nam je stigao!
„The Devil Wears Prada“ mjuzikl konačno nam je stigao!

„The Devil Wears Prada“
mjuzikl konačno nam je stigao!

“Florals? For spring? Ground breaking.”

Film The Devil Wears Prada, sa Anne Hathaway i Meryl Streep u glavnim ulogama, konačno dobija svoju muzičku verziju. Scenska adaptacija ovog kultnog filma u vidu mjuzikla prvobitno je bila planirana za 2020. godinu, međutim, zbog pandemije, bila je odložena. The Devil Wears Prada: The Musical  prikazivaće se uživo u Čikagu u teatru James M. Nederlander od 19. jula do 21. avgusta, a potencijalno stiže u Njujork 2023. godine.

The Devil Wears Prada (2006)

Mjuzikl prati originalnu priču mlade novinarke koja dobija posao asistentkinje Mirande Priestly, zahtevne glavne urednice časopisa visoke mode Runway. Po scenariju Kate Wetherhead, u režiji Anne D. Šapiro i koreografiji Jamesa Alsopa, ovaj mjuzikl prati muzika koju je kreirao Elton John. Na sceni će glavne uloge Andy Sachs i Mirande Priestly tumačiti glumice Taylor Iman Jones i Beth Level.

The Devil Wears… Florals?

Jedan od najprepoznatljivijih likova filmova 2000ih godina upravo je Miranda Priestly iz filma The Devil Wears Pradapoznata po svom hladnom držanju, nemilosrdnoj kritici i, naravno, neverovatnom osećaju za stil. Međutim, ono što fanove zanima od kad je film izašao, jeste da li je Mirandin lik stvoren po uzoru jedne određene osobe.

Film je snimljen po romanu Lauren Weisberger, koja je jedno vreme bila pomoćna urednica časopisa Vogue, odakle je priznala da je crpila veliki deo inspiracije za svoj roman. Dovoljno je da spojimo dva sa dva i dobijamo da lik Mirande Priestly ne može biti niko drugi do, jedne jedine i neponovljive, Anne Wintour. Naravno, Weisberger ovu tvrdnju nije nikada potvdila, ali ni porekla. Međutim, definitivno je ova teorija gotovo postala opšteprihvaćena činjenica.

Miranda Priestly

Nedavno je jedan momenat na Valentino F/W 2022 Haute Couture reviji posebno zagrejao srca mnogih fanova ovog filma. Anne Hathaway, koja tumači glavnu ulogu Andy Sachs kao pomoćnik urednika u The Devil Wears Prada, i Anna Wintour, uslikane su u prvom redu revije kako sede zajedno.

Foto: IMDB, Profimedia

Učitati još
Zatvori