Film koji prati život Donalda Trumpa šokirao publiku u Kanu
Film koji prati život Donalda Trumpa šokirao publiku u Kanu

Film koji prati život Donalda Trumpa
šokirao publiku u Kanu

Bilo je samo pritanje vremena kada će bivši (možda i budući?) američki predsednik Donald Trump dobiti svoj biopic. Zato je jedan od najiščekivanijih filmova na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu, The Apprentice biografski film o Donaldu Trumpu. Sinoć je imao svoju premijeru i šokirao je publiku.

The Apprentice biografski film

The Apprentice biografski film o Donaldu Trumpu

Biografski film prati mladog Trumpa 70-ih i 80-ih u Njujorku te njegov uspon u svetu nekretnina u kojem mu je pomogao zloglasni advokat Roy Cohn. Trumpa glumi Sebastian Stan, Cohna Jeremy Strong, dok Trumpovu prvu suprugu Ivanku, glumi Maria Bakalova. Rediteljsku palicu preuzeo je iranski reditelj Ali Abbasi koji je publici u Kanu poslao poruku: Vreme je da filmovi ponovo postanu politički.

The Apprentice, biografski film o Donaldu Trumpu, nesumnjivo je kontroverzan film, no kako ga je publika u Kanu prihvatila?

The Apprentice biografski film

Osmominutni aplauz

The Apprentice je po prvim reakcijama zaista eksplozivan. Trump je prikazan kao ambiciozni biznismen koji pada pod Cohnov uticaj. Prati ga niz optužbi za rasizam u njegovoj firmi, a prikazan je i kako seksualno uznemirava Ivanku. Sve u svemu, film ima dovoljno materijala da naljuti Trumpove fanove kao i samog bivšeg predsednika. Trump je navodno već digao optužbu protiv filmske ekipe. Film ima pregršt šokantnih scena koje su uzrokovale uzdahe u publici u Kanu, a na kraju je dobio i osmominutni aplauz. Stan, Bakalova i Abbasi su prisustvovali premijeri, dok je Strong bio sprečen zbog predstave na Broadwayu u kojoj igra.

Osim Coppolinog Megalopolisa, nijedan film još nije izazvao ovoliku debatu da li je dobar ili zapravo loš. Najviše pohvala i ovacija išlo je Stanu koji se apsolutno transformisao u Trumpa. Malo je reći da jedva čekamo da film stigne u bioskope da i to vidimo. Najava za film još nije izašla te ne znamo kad će film tačno stići u bioskope, ali znamo da će se dići velika prašina oko njega, pogotovo u godini kada se Trump ponovno kandiduje za predsednika.

Članak je preuzet sa Journal.hr
Foto: Profimedia, IMDb

Učitati još
Zatvori