First look: Sebastian Stan tumači Donalda Trumpa u nadolazećem biografskom filmu „The Apprentice“
First look: Sebastian Stan tumači Donalda Trumpa u nadolazećem biografskom filmu „The Apprentice“

First look: Sebastian Stan tumači Donalda Trumpa u nadolazećem biografskom filmu „The Apprentice“

U nadolazećem filmu biografskom filmu The Apprentice, zvezda Marvela, Sebastian Stan, transformiše se u mladog Donalda Trampa. Sudeći po first-look-u, on na genijalan način otelotvoruje njegovu težnju za izgradnjom nekretninskog carstva u Njujorku tokom 70-ih i 80-ih godina prošlog veka. Režiju potpisuje Ali Abbasi, a film će premijerno biti prikazan na 77. po redu Kanskom filmskom festivalu, koji će trajati od 14. do 25. maja.

Film se bavi temama moći, korupcije i prevare. Ova biografska drama ne samo da istražuje Trampove ambiciozne poslovne poteze već i njegov odnos sa advokatom Royom Cohnom, pri čemu se pruža uvid u stvaranje onoga što će kasnije postati važna američka poslovna dinastija.

The movie

Film već privlači pažnju zbog svoje detaljne rekonstrukcije i dubokog proučavanja likova. Detalji produkcije i izbori glumaca definitivno dodaju sloj autentičnosti i intrigantnosti. Jeremy Strong tumači pomenutog advokata, dok će Maria Bakalova otelotvoriti  Ivanku Tramp, Donaldovu prvu ženu. Posebno se izdvaja uloga Sebastiana Stana zbog njegovog dramatičnog preobražaja. Trumpova prepoznatljiva frizura i poslovno odevanje karakteristično za to vreme je Stan savršeno izneo.

The Apprentice je otelotvorio modnu estetiku 70-ih na pravi način. Periodski kontekst nagoveštava da stil može i te kako naglasiti karakteristike likova i kulturne kontekste u narativnom filmu. Ovo je vizuelna poslastica za one koji cene umetnost dizajna kostima. Osim toga, film otvara prostor za diskusiju o ulozi mode u definisanju i izražavanju moći unutar visokih društvenih krugova.

Ukoliko ste ljubitelji biopica, u kome se provlače političke teme, a u kojem možete takođe uživati u prikazima mode 70-ih godina prošlog veka, ovaj film je pravi izbor za vas. Premijerno će biti prikazan na Kanskom filmskom festivalu.

Foto: IMDB

Učitati još
Zatvori