Sebastian Stan tumači Donalda Trumpa u nadolazećem biografskom filmu „The Apprentice“ – a sada se pojavio i prvi trailer
Sebastian Stan tumači Donalda Trumpa u nadolazećem biografskom filmu „The Apprentice“ – a sada se pojavio i prvi trailer

Sebastian Stan tumači Donalda Trumpa u nadolazećem biografskom filmu „The Apprentice“ – a sada se pojavio i prvi trailer

U nadolazećem biografskom filmu The Apprentice, zvezda Marvela, Sebastian Stan, transformiše se u mladog Donalda Trampa. Sudeći po first-look-u, on na genijalan način otelotvoruje njegovu težnju za izgradnjom nekretninskog carstva u Njujorku tokom 70-ih i 80-ih godina prošlog veka. Režiju potpisuje Ali Abbasi.

Film je premijerno bio prikazan na 77. po redu Kanskom filmskom festivalu, koji je trajao od 14. do 25. maja. Upravo na ovom prestižnom festivalu, reditelj Ali Abbasi bio je nominovan za Zlatnu palmu. Sada, konačno, možemo pogledati prvi trailer za ovo ostvarenje – koje će se u bioskopima pojaviti od 9. oktobra, počevši od Francuske.

The Apprentice

O čemu je film The Apprentice? Iako je, suštinski, o Donaldu Trumpu, ovaj film bavi se i temama moći, korupcije i prevare. Ova biografska drama ne samo da istražuje Trampove ambiciozne poslovne poteze već i njegov odnos sa advokatom Royom Cohnom, pri čemu se pruža uvid u stvaranje onoga što će kasnije postati važna američka poslovna dinastija.

Sebastian Stan i Jeremy Strong

Film već privlači pažnju zbog svoje detaljne rekonstrukcije i dubokog proučavanja likova. Detalji produkcije i izbori glumaca definitivno dodaju sloj autentičnosti i intrigantnosti. Jeremy Strong tumači pomenutog advokata, dok će Maria Bakalova otelotvoriti  Ivanku Tramp, Donaldovu prvu ženu.

Posebno se izdvaja uloga Sebastiana Stana zbog njegovog dramatičnog preobražaja. Trumpova prepoznatljiva frizura i poslovno odevanje karakteristično za to vreme je Stan savršeno izneo.

Estetika on point

The Apprentice je otelotvorio modnu estetiku 70-ih na pravi način. Periodski kontekst nagoveštava da stil može i te kako naglasiti karakteristike likova i kulturne kontekste u narativnom filmu.

Ovo je vizuelna poslastica za one koji cene umetnost dizajna kostima. Osim toga, film otvara prostor za diskusiju o ulozi mode u definisanju i izražavanju moći unutar visokih društvenih krugova.

Ukoliko ste ljubitelji biopica, u kome se provlače političke teme, a u kojem možete takođe uživati u prikazima mode 70-ih godina prošlog veka, ovaj film je pravi izbor za vas. Ako je sudeći po traileru, očekuje nas uzbudljiva i intrigantna priča koja nas vraća pravo u ovaj specifični period u vremenu (u Njujorku).

Učitati još
Zatvori