Serije koje volimo da (ponovo) gledamo leti – a evo i zbog čega
Serije koje volimo da (ponovo) gledamo leti – a evo i zbog čega

Serije koje volimo da (ponovo) gledamo
leti – a evo i zbog čega

Serije koje (ponovo) gledamo leti u fokusu imaju lagane priče, dopadljive likove i humor. Bez obzira na to što smo u letnjim danima (prirodno) mnogo više van kuće, ne znači da zapostavljamo gledanje filmova i serija. Bingeworthy sadržaji ponekad su i razlog zašto otkazujemo planove – a posebnu draž imaju ponovna gledanja već etabliranih favorita. Neke serije prosto evociraju na letnje dane – a u nastavku teksta otkrivamo koje su to za nas.

One Tree Hill (2003-2012)

Serija One Tree Hill hit je ranih dvehiljaditih. Priča prati polubraću Lucasa i Nathana Scotta, čije rivalstvo na i izvan košarkaških terena se meša sa rivalstvom u prijateljstvima.

Smeštena u mali grad Tree Hill u Kaliforniji, serija je nostalgično štivo koje posebno prija u letnjim danima. Za ultimativni letnji osećaj, biramo da gledamo epizode kasnijih sezona – a posebno omiljena nam je treća sezona serije.

Normal People (2020)

Nedavno smo saznali da je druga sezona serije Normal People potencijalno u pripremi. Nije nam mnogo vremena trebalo da se vratimo u maniju koja je nastala sa prvom sezonom, a koja je svakako proslavila glumce Daisy Edgar-Jones i Paula Mescala.

Priča prati Marianne i Connella, poznanike iz škole koji započinju ljubavnu vezu punu uspona i padova, ali onu posebnu, od koje ne mogu da pobegnu – čak i kada to žele. Iako mnoge epizode serije evociraju jesen, poseban favorit su nam one snimane u Italiji – i to u seoskoj kući koja je dostupna na Airbnb-ju. Prava letnja atmosfera odiše ovim epizodama, kojima se vraćamo – po ko zna koji put.

The White Lotus (2021-2025)

O seriji The White Lotus mnogo smo pisali – što je samo jedan od dokaza o tome koliko smo u istoj uživali. Dok željno iščekujemo treću sezonu, koja je, nakon Havaja i Italije, smeštena na Tajland, ponovo gledamo prve dve. Obe sezone ove serije smeštene su upravo u letnje mesece i odmor bogatih i privilegovanih.

U trajanju od nedelju dana, pratimo dramu koja se dešava u luksuznom rizortu i uživamo u humoru i intrigi svake epizode. Ne sumnjamo da će i treća sezona biti kvalitetna kao prve dve. Do tad, starije epizode gledamo on repeat.

Emily in Paris (2020-)

Emily in Paris je ultimativna serija za opuštanje i razbibrigu – i tako idealna za letnje dane. Dok posmatramo ljubavne, poslovne i prijateljske avanture Emily (Lily Collins) u Parizu, ne možemo a da, poput mlade Amerikanke, ne idealizujemo Grad svetlosti.

Epizode u trajanju od oko pola sata idealne su za maratonsko gledanje, a zbog jednostavnosti priče, možemo gledati epizode bez nekog posebnog reda. Treća sezona ove serije uskoro nam dolazi (već u avgustu) – te je ovo leto idealno za ponavljanje gradiva. Serije koje ponovo gledamo leti ipak su naš favorit – bez obzira na sezonu!

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori