Film Sofie Coppole „Priscilla“ (konačno) stiže u domaće bioskope
Film Sofie Coppole „Priscilla“ (konačno) stiže u domaće bioskope

Film Sofie Coppole „Priscilla“
(konačno) stiže u domaće bioskope

Od renomirane američke rediteljke Sofie Coppole, jedne je od najoriginalnijih savremenih rediteljki, dobitnice Oskara i ćerke čuvenog Francisa Forda Coppole, na veliko platno domaćih bioskopa stiže dugoočekivani film „Priscilla. Reč je o biografskoj drami o čuvenom bračnom paru Presley i njihovoj turbulentnoj vezi, ali posmatrano isključivo iz ugla tada mlade Priscille Presley. Budući da je Sofia Coppola rediteljka čije filmove uvek gledamo više puta, predikcije nalažu da bi se isto moglo dogoditi i sa ovim. I dok nestrpljivo iščekujemo četvrtak 11. april kada će se film naći na velikom platnu bioskopa širom Srbije, donosimo sve o filmu i zašto bi trebalo da ga pogledate. 

Priscilla

Memoari koji govore

O legendarnom Elvisu Presleju i danas se sa velikim interesovanjem piše, govori i snima. Njegov bračni život jednako intrigira javnost. Kamerom Sofie Coppole (Izgubljeni u prevodu) jedne od vodećih savremenih rediteljki, a prema Priscillinim memoarima snimljen je film o njima i njihovoj povezanosti. Započinjući sve od onog trenutka kada su se njih dvoje upoznali i kada je tinejdžerka Priscilla Beaulieu zakoračila u život superzvezde rokenrola spozanjući da u privatnim trenucima on postaje i neko drugačiji. 

Priscilla

Kako je već poznato do sada, čuveni par tumače glumci Jacob Elordi poznat po seriji Euforija i Cailee Spaeny koja je za ulogu Priscille dobila nagradu Volpi Cup za najbolju glumicu na italijanskom filmskom festivalu u Veneciji.

Kako je izgledala uzbudljiva simpatija, saveznik u usamljenosti ili ranjivi najbolji prijatelj, saznajemo u filmu. Prisilinim očima, rediteljka Sofia Coppola priča o nevidljivoj strani američkog mita u Elvisovom i Priscillinom odnosu i turbulentnom braku – od baze nemačke vojske do njegovog imanja u svetu snova u Grejslendu.

Učitati još
Zatvori