Stigao je zvaničan trejler za film „Priscilla“ Sofie Coppole: Zašto svi pričaju o Austinu Butleru?
Stigao je zvaničan trejler za film „Priscilla“ Sofie Coppole: Zašto svi pričaju o Austinu Butleru?

Stigao je zvaničan trejler za film „Priscilla“ Sofie Coppole: Zašto svi pričaju o Austinu Butleru?

Little Hollywood drama never hurt nobody – zar ne? To je barem naša mantra dok ovog jutra listamo Twitter/X, nakon što je nešto ranije (konačno) izašao prvi zvaničan trejler za film Priscilla, čiju režiju potpisuje Sofia Coppola. Novo ostvarenje američke rediteljke premijeru je imalo na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Veneciji, gde je Cailee Spaeny nagrađena Volpi kupom za svoju izvedbu naslovne uloge. Priscilla stiže u svetske bioskope 3. novembra.

Sada kada su svi mogli da vide prve scene Cailee Spaeny u ulozi Priscille, odnosno Jacoba Elordija u ulozi čuvenog muzičara – zašto internet pominje Austina Butlera?

Ako dovoljno vremena provodite na internetu, ili ste jednostavno fan plavookog američkog glumca, onda ste sigurno upoznati sa procesom kroz koji je prošao kako bi verno oživeo Elvisa Presleya na velikom platnu, u kičastom ostvarenju Baza Luhrmanna. Butler je za naporan trud nagrađen i Zlatnim globusom, kao i nominacijom za Oskara, koji mu je ipak izmakao. Zašto mu se, onda, internet sada podsmeva?

Ako su korisnici Twittera merodavni (filmski) kritičari, onda se ispostavlja da je Austin Butler bespotrebno uložio toliko meseci rada i napora da promeni čak i sopstveni glas – jer je, čini se, Jacob Elordi sve to učinio bez po muke. Zvezda serije Euphoria, kako se čini prema prikaznim scenama u trejleru, verodostojnije je preuzeo lik rokenrol zvezde od svog kolege – i sadašnjeg partnera svoje bivše devojke, Kaie Gerber.

Da li će Elordiju ova izvedba doneti podjednako uspeha kao i Butleru, ostaje da saznamo kada film stigne do bioskopa kasnije ove jeseni. Ali, izgleda da zajednica na društvenim mrežama već ima formirano mišljenje, pa se većina, već sada, opredelila za team Jacob.

Šta još kaže Twitter zajednica o filmu?

Osim toga, sudeći po dosadašnjim komentarima, trejler su ispratile pozitivne reakcije zbog pristupa koji je Sofia Coppola odabrala kako bi predstavila priču o kontroverznom odnosu slavnog američkog muzičara i njegove 10 godina mlađe supruge. Elvis je upoznao Priscillu kada je ona imala svega 14 godina, a njihova romansa bila je daleko od idilične, kakvom se obično predstavljala u javnosti i medijima.

Zato je Coppola odobrala da, za razliku od dosadašnjih ekranizacija, ovog puta predstavi priču o njihovom braku iz Priscillinog ugla, ujedno predstavljajući Elvisa u nešto drugačijem svetlu od inače poznatog – i glorifikovanog.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori