Pedro Pascal u filmu „Gladiator 2“ – evo šta smo saznali
Pedro Pascal u filmu „Gladiator 2“ – evo šta smo saznali

Pedro Pascal u filmu „Gladiator
2“ – evo šta smo saznali

Više od dve decenije kasnije dobijamo nastavak kultnog filma Gladiator koji je ostvario zaista veliki uspeh nakon prvog prikazivanja. Filmsko ostvarenje jednog od najznačajnijih reditelja današnjice, Ridleya Scotta, 2000. godine nominovano je za 12, a ponelo je čak pet Oskara. Među nagradama našle su se i one za Najbolji film i Najboljeg glavnog glumca – u ovom slučaju Russella Crowea. Uloga rimskog generala koji postaje gladijator ne samo što mu je donela nagradu Akademije, već mu je značajno promenila karijeru lansirajući ga na sam vrh najboljih glumaca današnjice. Kako Variety navodi, produkcija filma Gladiator 2 (nezvaničan naziv) počinje u maju ili junu tekuće godine, a trebalo bi da bude prikazan 22. novembra 2024. godine.

Takođe, dodatna šuškanja se kreću u pravcu završnih pregovora sa rekli bismo najtraženijim glumcem u Holivudu – Pedrom Pascalom. Naime, Pascal bi trebalo da se pridruži već dobro poznatoj ekipi koju čine Paul Mescal, Barry Keoghan, Joseph Quinn, Connie Nielsen i Denzel Washington.

Još uvek nije poznato koga bi potencijalno mogao da glumi Pedro Pascal.

Ridley Scott se vraća režiranju, dok na scenariju za film Gladiator 2 radi David Scarpa. Takođe, od originalne (tehničke) postave vraćaju se se direktor fotografije John Mathieson, produkcijski dizajner Arthur Max i kostimograf Janty Yates.

Foto: Instagram, Twitter

Učitati još
Zatvori