Da li će se u novom filmu na kom radi Yorgos Lanthimos pojaviti i Emma Stone?
Da li će se u novom filmu na kom radi Yorgos Lanthimos pojaviti i Emma Stone?

Da li će se u novom filmu na kom radi Yorgos
Lanthimos pojaviti i Emma Stone?

Nakon velikog uspeha poslednjeg filma koji je režirao, odnosno Poor Things, grčki reditelj, producent i scenarista Yorgos Lanthimos već uveliko radi na novim filmskim ostvarenjima.

Ova vest oduševila je brojne ljubitelje njegovog rada koji sa nestrpljenjem iščekuju realizaciju svakog novog projekta. A nakon filma Kinds of Kindness koji je već u post-produkciji, novo ostvarenje biće adaptacija korejske sci-fi komedije Save the Green Planet! iz 2003. godine.

IMDb

Lanthimos x Element Pictures

Yorgos Lanthimos će se kroz ovu adaptaciju još jednom ujediniti sa dobro poznatim timom sa kojim je sarađivao i tokom realizacije jednog od trenutno najaktuelnijih filmova Poor Things.

U pitanju je irska produkcijska kuća Element Pictures koja, između ostalog, stoji iza filmova The Killing of a Sacred Deer i Room. A ukoliko zaista dođe do ponovne saradnje između njih, ona će biti šesta po redu.

Pojedini mediji tvrde da će snimanje početi ovog leta, a da će se ono izvoditi na dve lokacije – u Velikoj Britaniji i Njujorku. A za sada se pretpostavlja da će se u njemu pojaviti i jedno dobro poznato glumačko ime – u pitanju je, ponovo, Emma Stone.

IMDb

Save the Green Planet – The Plot

Save the Green Planet! režirao je Jang Joon-hwan pre više od 20 godina, a i sam je imao želju da napravi svojevrsni remake. Međutim, iako do toga nije došlo, originalna verzija zadržala je status filma koji je osvojio brojna priznanja. Ona su pre svega festivalskog tipa, ali je Jang Joon-hwan za ovo ostvarenje 2003. godine osvojio i nagradu Golden Bell u kategoriji Best New Director.

Radnja filma, koji se opisuje kao crna komedija, fokusirana je na čoveka po imenu Byeong-gu koji veruje da čovečanstvu preti vanzemaljska invazija, te nastoji da ga sačuva. Ipak, ova deluzija dovodi ga u različite situacije koje se protive ljudskom razumu.

Žanrovski raznovrstan i pun elemenata koji su pogodni za poigravanje i eksperimentisanje, već sada se čini da će ova adaptacija doneti grčkom reditelju još jedan veliki uspeh.

IMDb

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori