Fresh film news: Koji filmovi nam dolaze, a za koje ostvarenje se pojavio prvi teaser?
Fresh film news: Koji filmovi nam dolaze, a za koje ostvarenje se pojavio prvi teaser?

Fresh film news: Koji filmovi nam dolaze, a za koje ostvarenje se pojavio prvi teaser?

Filmske vesti su dobre vesti – that’s a fact. Novi filmovi i saradnje najavljene u poslednjih nekoliko dana obradovale su sve filmofile, pa i Journal tim. Od ponovne kolaboracije Matta Damona i Bena Afflecka, preko reunion-a Ethana Hawkea i Richarda Linklatera, sve do teasera za dugoiščekivani film A Real Pain – donosimo detalje koje morate da znate.

Duo iz snova – Matt Damon i Ben Affleck


Matt Damon i Ben Affleck su, prema mišljenju mnogih, duo iz (filmskih) snova. Glumci su više puta sarađivali, a rezultat su bili uspešni filmovi. Činjenica da je im prva saradnja na filmu Good Will Hunting donela Oskara za scenario dovoljno govori. Sada stižu vesti o ponovnoj saradnji Matta i Bena.

Reč je o trileru Joea Carnahana pod nazivom RIP koji bi sa snimanjem trebalo da počne ove jeseni. Dok željno iščekujemo novi film, koji će biti u žanru krimi trilera, prisećamo se ranijih saradnja. Neki od tih filmova su, definitivno, Air, Good Will Hunting i Chasing Amy.

Another duo – Ethan Hawke i Richard Linklater


Još jedan ikonični duo jesu glumac Ethan Hawke i reditelj Richard Linklater. Njihova Before trilogija, odnosno filmovi Before Sunrise, Before Sunset i Before Midnight voljeni su i cenjeni. Umnogome su uticali na to kako danas posmatramo žanr romantične drame, a sada ponovo udružuju snage. Reč je o filmu pod nazivom Blue Moon, koji će predstavljati čak devetu kolaboraciju ovog dua. Pored Ethana, u filmu će igrati i Margaret Qualley i Andrew Scott.

Iako su mnogo sarađivali, Ethan i Richard će se za film Blue Moon ponovo susresti nakon čak deset godina. Film sa snimanjem počinje ovog leta u Irskoj i prati priču o Lorenzu Hartu, članu duo benda Rodgers and Hart. Duo je imao dinamičan odnos na koji su uticali depresija Rodgersa, kao i zavisnost od alkohola. Film će biti fokusiran na poslednje dane Harta – kog, pretpostavljamo, igra Ethan Hawke.

A Real Pain


Film A Real Pain premijerno je prikazan na ovogodišnjem izdanju Sundance festivala. Reditelj i scenarista filma je čuveni glumac Jesse Eisenberg. U filmu A Real Pain, on udružuje snage sa nagrađivanim glumcem Kieranom Culkinom i vodi nas na put Poljske.

Dva rođaka odlaze u posetu svojoj baki, ali put će za obojicu biti više od toga. Tako, suočavaju se sa porodičnim problemima i traumama nastalih tokom Drugog svetskog rata i Holokausta. Teaser za dugoiščekivani film je (konačno) stigao – pogledajte ga među prvima.

Foto: IMDb / YouTube

Učitati još
Zatvori