Izdvajamo četiri nove serije koje gledamo ovih dana
Izdvajamo četiri nove serije koje gledamo ovih dana

Izdvajamo četiri nove serije
koje gledamo ovih dana

Septembar je uveliko otpočeo i samim tim doneo pregršt novih serija. Popularne streaming platforme idealno su mesto za odmor od svakodnevnih obaveza i ukoliko želite da svoje vreme utrošite na sadržajan i kvalitetan način, ove  nedelje preporučujemo četiri žanrovski raznolike serije koje možda niste odgledali, a trebalo bi.

Special Ops: Lioness

Od scenariste i reditelja Taylora Sheridana, koji stoji iza uspešne porodične drame Yellowstone, stigla je nova akciona serija Special Ops: Lioness. Kroz osam uzbudljivih epizoda pratimo život CIA operativki, koje dobijaju tajni zadatak da se infiltriraju unutar radikalne terorističke organizacije na Bliskom istoku. Serija je utemeljena po istinitom događaju i uz dodatne dramske zaplete prikazuje najvažnije segmente delovanja grupe Lioness, koju čine žene. Radnja je usmerena na mladu pripadnicu ove grupe, Cruz Manuelos, dok spretnim koracima pokušava da smakne čelnika islamističke grupe. Međutim, zadatak ostaje pod znakom pitanja u momentu kad se emotivno zbilži s Aaliyahom, koja predstavlja jedini put do njene mete.

Taylor Sheridan okupio je izvrsnu ekipu, koju predvode poznate holivudske glumice Zoe Saldana, Laysla De Oliveira i Nicole Kidman. Serija je dostupna na streaming platformi Paramount+.

@specialopslioness

Hijack

Ukoliko ste ljubitelji popularnog holivudskog blockbustera o otimici aviona Passenger 57 iz 1992. godine, onda obavezno na watch-listu upišite i novu sedmodelnu seriju Hijack, čija premisa upravo podseća na ovaj filmski hit. Radnja se odvija u avionu kompanije Kingdom Airlines, koji biva otetet od strane neidentifikovane kriminalne organizacije. Dok vlasti pokušavaju da razrade spasilački plan, glavnu ulogu pregovarača preuzima jedan od putnika, Sam Nelson. Vreme ubrzano ističe, životi putnika vise o koncu, a sve dobija kompleksniju pozadinu u trenutku kad se otkrije pravi razlog ove otmice. Glavnu ulogu tumači britanski glumac Idris Elba, i serija je za kratko vreme dobila pozitivne kritike. Sve epizode dostupne su putem streaming platforme AppleTV+.

@appletv

The Power

Roman The Power engleske književnice Naomi Alderman, nedavno je adaptiran u istoimenu seriju. Radnja je izmeštana u alternativnu stvarnost i prati tinejdžerke koje najednom razvijaju sposobnost da visokom električnom energijom nanesu bol, drugim ljudima. Uskoro njihova moć dobija neočekivane razmere, te ove devojke uspevaju čak i da usmrte svakog ko im se zameri. Neobična premisa ukršta životne puteve različitih junaka i vodi ih do razarajuće kulminacije.

Autorka knjige učestvovali je u ovoj dramskoj realizaciji, a glavna uloga poverena je holivudskoj glumicu Toni Collette. Serija The Power dostupna je na streaming platformi Amazon Prime Video.

@primevideo

Justified: City Primeval

Zlatno doba američke televizije iznedrilo je veliki broj odličnih serija. Među najuspešnijim TV ostvarenjima ubraja se i FOX-ova kriminalistička serija Justified, emitovana između 2010. i 2015. godine. Skoro deceniju kasnije stigao je njen nastavak Justified: City Primeval, uz koji se na male ekrane vratio savezni šerif Raylan Givens.

Novi poslovni zadatak odvodi ga u Detroit, grad koji preuzima kriminalistička grupa predvođena harizmatičnim pljačkašem Clementom Mensellom. Uskoro glavni sudija biva ubijen pod sumnjivim okolnostima, a Raylan Givens pristaje da radi na ovom slučaju i ostaje u Detroitu duže nego što je planirao. Glavnu ulogu u seriji reprizirao je Timothy Olyphant, dok je uloga negativca pripala holivudskom glumcu Boydu Holbrooku. Osim kablovske mreže FOX, serija je dostupna na streaming platformi Hulu.

@spicypulp

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori