Nature in frames: Filmovi koji slave ljubav prema prirodi
Nature in frames: Filmovi koji slave ljubav prema prirodi

Nature in frames: Filmovi koji slave
ljubav prema prirodi

Proleće je period kada se priroda budi i osećamo posebnu zahvalnost prema njenim blagodetima. Ovi filmovi prikazuju na najbolji mogući način upravo tu ljubav koju osećamo u ovo doba godine, dajući novi osvrt na njen značaj u našim životima.

Eight mountains

Film Osam planina nastao je po istoimenom romanu italijanskog književnika Paola Konjetija, u režiji bračnog i kreativnog dvojca Felixa van Groeningena i Charlotte Vandermeersch. Okruženi alpskim vrhovima dva glavna lika, Bruno i Pjetro, grade svoje prijateljstvo, upoznajući kroz njega sebe, ali i neprikosnovenu moć prirode, te ljubavi i konačno, smrti. Kroz dirljive izvedbe Alessandra Borghija i Luce Marinellija, posmatramo njihovo suočavanje sa egzistencijalnim raskrsnicama sudbine.

Into the Wild

Into the Wild je još jedan film baziran na knjizi, i to istoimenom delu Džona Krakauera. Priča prati istinitu Kristofera MekKendlesa, mladog čoveka koji napušta svoj konvencionalni život i odlazi u divljinu Aljaske u potrazi za slobodom i autentičnim iskustvom. Tokom svoje avanture, upoznaje različite ljude i suočava se sa različitim izazovima, otkrivajući istovremeno i lepotu i surovost prirode. Film istražuje teme poput slobode, samoće, prijateljstva i traganja za smislom života. Režisersko delo Seana Penna dobio je pohvale kritike i publike zbog svoje duboke emotivne priče i predivnih pejzaža, koji su dočarali putovanje jednog mladića ka samospoznaji i prihvatanju divljine.

Sound of Music

The Sound of Music slavi prirodu na nekoliko načina. Prvo, kroz prelepe pejzaže Salcburga u Austriji, koji su prikazani u filmu, gledaoci se susreću sa bujnom prirodom, planinskim vrhovima i zelenim livadama. Ovi predivni pejzaži predstavljaju prirodnu lepotu koja okružuje glavne likove i doprinosi atmosferi čarobne bajke. Kroz povezivanje sa prirodom, glavna junakinja pronalazi inspiraciju, smirenje i snagu da prevaziđe izazove u svom životu. Muzika koja se proteže kroz film dodatno naglašava harmoniju između ljudi i prirode, stvarajući atmosferu ljubavi i harmonije.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori