Najpopularniji dokumentarci na Netflix-u: Proverite da li ste ih odgledali
Najpopularniji dokumentarci na Netflix-u: Proverite da li ste ih odgledali

Najpopularniji dokumentarci na Netflix-u:
Proverite da li ste ih odgledali

Dokumentarna forma na Netflix platformi nije jedna od najpopularnijih, no postoje oni dokumentarci koji su ipak uspeli da pronađu put do većeg broja gledalaca. Da li pregledi nužno sude i o kvalitetu, na vama je da odlučite. Ukoliko postoji onaj koji do sada niste imali prilike da pogledate, eto predloga i za vas kada je reč o ovoj formi. Donosimo pet dokumentarnih filmova koji se nalaze na Netflix-ovoj listi najgledanijih.

Formula 1 dokumentarac
IMDB
Pray and Obey dokumentarac
IMDB

1) Harry & Meghan

Dokumentarni film koji je objavljen nakon što je javnost saznala da su Vojvoda i Vojvodkinja od Seksasa odlučili da se povuku kao članovi britanske kraljevske porodice. Šta je prethodilo ovoj odluci? Ko su glavni akteri? Ali i koja je sličnost između Meghan Markle i princeze Dianae? Sve su to teme koje obrađuje ovaj dokumentarac. Ukoliko do sada niste imali prilike da ga pogledate, ili vas nije privlačio u momentu kada je bio aktuelan. Možda je pravo vreme da zavirite i u ovaj događaj koji će obeležiti novu istoriju.

 

2) Formula 1: Drive to Survive

Formula 1: Drive to Survive je dokumentarna serija nastala u saradnji između Netflik-a i Formule 1, kako bi se pružila uvid iza kulisa vozača i trka Svetskog prvenstva Formule 1. Dokumentarni serijal ima šest sezona, a svaka na jedinstven način predstavlja uvid u svet trkača i same industrije. Definitivno spada u jedan od onih dokumentaraca koji bi trebalo pogledati zarad opšte kulture. Ukoliko ste fan Formule 1, ovo je definitivno naša topla preporuka za vas. Uzbuđenje, sjajna gluma, arhivski snimci i definitvno jendo novo iskustvo.

3) Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes

Serijski ubica Jeffrey Dahmer Tapes ime je koje je posebno ljubiteljima detektivskog žanra veoma dobro poznato. Tako ovaj Netflix-ov dokumentarni serijal donosi arhivske snimke i razgovore koje je serijski ubica vodio sa advokatima i detektivima tokom suđenja. Ukoliko niste ljubitelj ovog žanra, savetujemo vam da preksočite ovaj dokumentarac. Realan i potresan uz dosta različitih izvora i sagovornika, dokumentarac donosi realnu sliku o zločinu koji je od 1978. godine pa sve do 1991. godine potresao Ameriku.

4) Worst Roommate Ever

Još jedan dokumentarni film koji je pokupio veliku slavu na Netflix platformi, Worst Roommate Ever donosi priču o ljudima koji su imali iskustva sa cimerima koji su promenili njihov pogled na život. Ali, na negativan način. Potresne i istinite priče o različitim zločincima, pa i ubicama koji su iskorišćavali „cimerisanje“ kako bi obavljali zločine. Zločini su se događali u Americi, ali svakako služe kao podsetnik da ne treba uvek i svima verovati, pogotovo strancima. Ukoliko imate hrabrosti ili ste ljubitelj detektivnskih žanrova, ovo je još jedan predlog od nas.

5) Keep Sweet: Pray and Obey

Za kraj, ništa manje potresna aktuelna priča o crkvi u Americi čiji je pun naziv na engleskom, Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints, koja je poznata po poligamiji pod okriljem vere. Na vrhu ove crkve nalazi se Warren Steed Jeffs, čovek koji je optužen za više zločina. Sagovornici u dokumentarnom filmu su nekadašnji članovi crkve. Iako je objavljen tek prošle godine, ovo je dokumentarac koji je uspeo da privuče najviše pažnje medija, različitih ustanova, ali i ljudi širom sveta.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori