Martin Scorsese: Jedan od najpopularnijih reditelja današnjice producira seriju koja se snima u Srbiji – donosimo detalje
Martin Scorsese: Jedan od najpopularnijih reditelja današnjice producira seriju koja se snima u Srbiji – donosimo detalje

Martin Scorsese: Jedan od najpopularnijih reditelja današnjice producira seriju koja se snima u Srbiji – donosimo detalje

Proslavljeni režiser i oskarovac Martin Scorsese angažovan je kao producent nove doku-igrane serije Sveci. Serija će obuhvatati osam jednočasovnih epizoda. Istraživaće priče izuzetnih mušakaraca i žena koji su rizikovali sve da bi otelotvorili najplemenitiju i najkompleksniju suštinu ljudskog roda – veru. Kreator serije je Mati Leshem, a razvijao je Martin Scorsese za Lionsgate Alternative Television. Scenario je napisao Kent Jons, a režiraće je Elizabeth Chomko.

„Skoro ceo život živeo sam sa pričama o svecima, razmišljajući o njihovim rečima i delima, zamišljajući svetove u kojima su živeli, izbore sa kojima su se suočavali, primere koje su davali. Ovo su priče o osam vrlo različitih muškaraca i žena. Svako od njih živeo je u potpuno različitim istorijskim periodima, a svi su išli putem ljubavi koji se njima i nama otkriva u Isusovim rečima u jevanđeljima. Radujem se što je ovaj projekat u toku i što radim sa toliko pouzdanih i talentovanih saradnika“, istakao je Martin Scorsese.

Šta znamo do sada?

Međunarodni autorski tim je već u Beogradu, gde će se snimati deo serijala, u saradnji sa Firefly produkcijom i njihovim studijima, ali i na drugim lokacijama u Srbiji.

“Imao sam veliku čast da radim sa legendarnim Krekom na filmu Berija Levinsona The Survivor (Preživeli). Pozvao me je u Beograd, došao sam, zaljubio se u grad i obećao mu da ću se vratiti da ovde snimam. Veliko mi je zadovoljstvo što sam ponovo sa Krekom i čast mi je da radim sa Ivanom Miković i svim talentovanim ljudima u Firefly produkciji“ izjavio je kreator i izvršni producent Mati Leshem.

MILJEN KREKA KLJAKOVIC I Mati Leshem

Iskorak na svetsku scenu

Scenograf Miljen Kreka Kljaković, kome je bogata međunarodna karijera donela mnoge nagrade i priznanja, oživeće atomosferu četiri istorijske priče.

„To što je serija Sveci naš prvi međunarodni projekat neverovatno je priznanje naših sposobnosti na svetskom tržištu i veoma sam počastvovana što sarađujem sa Lionsgate i Fox Nation na ovom projektu”, istakla je Ivana Miković, operativna direktorka Firefly produkcije i servisni producent serijala Sveci. Serija će premijerno biti prikazana u novembru ove godine na Fox Nation platformi.

 

Foto: Profimedia, Firefly productions

Učitati još
Zatvori