Izdvajamo tri kolumbijske serije koje su dostupne na Netflixu
Izdvajamo tri kolumbijske serije koje su dostupne na Netflixu

Izdvajamo tri kolumbijske serije koje
su dostupne na Netflixu

Nakon što smo pogledali meksičke telenovele, a potom i tri turske serije na popularnoj streaming platformi Netflix, otvaramo novo poglavlje Journal preporuka. S tim u vezi, na red stižu i kolumbijske serije.

Podsećanja radi, krajem devedesetih i početkom dvehiljaditih godina, kolumbijske serije bile su neretko zastupljene u sadržaju domaćih TV kanala. Najpre je veliku popularnost dostigao sitkom Yo soy Betty, la feat (Ružna Beti). Potom je usledila serija, Pasión de gavilanes (Skrivene strasti), koja je 2003. godine postala hit u celom svetu – samim tim proslavivši  glumicu Dannu Garcíu. Poslednjih godina, kolumbijske serije postaju ponovo aktuelne zahvaljujući Netflixu. U nastavku otkrivamo koji su trenutno najpopularniji naslovi na ovoj streaming platformi.

Netflix / Courtesy Everett Collection / Profimedia

The Hijacking of Flight 601 (Secuestro al vuelo 601)

Nedavno je Netflixu premijerno prikazana serija The Hijacking of Flight 601. Radnja je zasnovana na istinitom događaju koji se odigrao 30. maja 1973. godine.

Tokom sedamdesetih godina XX veka vladalo je takozvano zlatno doba avionskih otmica u Južnoj Americi. Međutim, otmica na letu 601 ostala je u sećanju sve do današnjih dana zbog toga što je avion bio pod kontrolom otmičara punih 60 sati. Naime, dva mladića usled finansijskih problema odlučuju da zarade veliku količinu novca i tako preuzimaju kontrolu nad letelicom kompanije SAM Colombia. Iako se činilo da će plan proteći glatko, ubrzo se ispostavlja da vlada zbog učestalih otmica nije želela da isplati traženih 200.000 dolara. Kako je naposletku sproveden spasilački plan i ko su bili otmičari – otkrijte kroz šest uzbudljivih epizoda. Glavne uloge tumače Monica Lopera, Valentín Villafañe i Alián Devetac.

Fake Profile (Perfil falso)

Ukoliko ste ljubitelji senzualnih trilera, na listu neizostavno upišite naslov – Fake Profile. Ova serija je dostigla veliku popularnost odmah nakon premijere.

U središtu radnje nalazi se Camila, devojka koja iz znatiželje otvara profil na sajtu za upoznavanje. Međutim, tamo sasvim neočekivano pronalazi čoveka iz svojih snova. On je Fernando, uspešan i atraktivan – sve ono što Camila želi. No, ispostavlja se da ovaj mladić nije ni približno savršen kako se činilo na prvi pogled. Glavna junakinja postaje odlučna u nameri da otkrije svaku tajnu, te svojevoljno ulazi u zamršeni lavirint manipulacije. Glavne uloge tumače Carolina Miranda i Rodolfo Salas.

The Marked Heart (Pálpito)

Jedna od najgledanijih kolumbijskih serija na streaming platformi Netflix jeste The Marked Heart. Ova drama s elementima trilera okupila je velike latinoameričke zvezde Michela Browna i Anu Lucíu Domínguez.

Dve potpuno različite porodice spaja jedna automobilska nesreća. Ispostavlja se da je tom prilikom oteta Valeria, a da je njeno srce presađeno drugoj ženi, Camili. Takav sled događaja navodi Simona da se osveti krijumčarima organa koji su usmrtili njegovu suprugu. Kako bi u potpunosti ostvario svoj plan, glavni junak dolazi na ideju da upozna ženu koja je primila Valerijino srce. Serija ima dve sezone. Pored Michela Browna i Ane Lucíe Domínguez, glavne uloge tumače Sebastián Martínez i Valeria Emiliani.

Foto: Profimedia / Netflix / Courtesy Everett Collection; Pasión de gavilanes / IMDb Video: YouTube

Učitati još
Zatvori