Filmski podsetnik: Šta sve gledamo u septembru?
Filmski podsetnik: Šta sve gledamo u septembru?

Filmski podsetnik: Šta sve
gledamo u septembru?

Tokom septembra svaki segment naše svakodnevice postaje intenzivniji i sledstveno tome ovaj mesec u godini izdvaja se kao savršen prolog za neka nova poglavlja. Osim modnih kampanja i garderobera, koji zagasitim tonovima smenjuju pastelne, kroz jesenju atmosferu vode nas i brojne filmske premijere. Streaming servisi i bioskopski repertoari od prvog dana ispunjeni su raznolikim sadržajem, a posebnu pažnju očekivano izaziva premijera filma A Haunting in Venice. Nova adaptacija romana „Uoči svih svetih“, koji je Agata Kristi objavila još davne 1969. godine, nudi impresivnu glumačku postavu, zanimljivu premisu i intrigantnu scenografiju. Međutim, i pored svih ovih neodoljivo privlačnih promotivnih rekvizita javlja se određena doza straha da režiser i glumac Kenneth Branagh ne ponovi iste greške iz prethodne dve adaptacije. Naime, njemu su prvenstveno mnogi zamerili prenaglašenu upotrebu specijalnih efekata, a odmah zatim i bespotrebnu modernizaciju kultnih  romana kraljice krimi žanra – što je u samom startu umanjilo i ključne saspens elemente.

Premijera je zakazana za 14. septembar a nama ostaje da kroz dve nedelje vidimo u kojoj je meri Branagh izvukao pouke iz prethodnih grešaka – preko čijih eventualnih ponavljanja religiozni poznavaoci Agatinih romana zasigurno neće preći.

Filmski podsetnik: Septembar

Love Again

Nakon bioskopske premijere romantična komedija Love Again stiže i na streaming platformu Netflix, i to već 2. septembra. Radnja se odvija oko Mire Ray, koja ostaje potpuno sama nakon iznenadne smrti verenika.

Kako bi ublažila teške trenutke ona dolazi na neobičnu ideju da svakodnevno šalje romantične poruke na njegov stari broj telefona. Međutim, nije ni slutila da je upravo isti broj  dospeo u vlasništvo perspektivnog novinara Roba Burnsa. Čudan splet okolnosti spaja potpune neznance i pruža im šansu da ponovo vole. Film po sinopsisu podseća na popularne romantične komedije s kraja devedesetih i za kratko vreme stekao je veliku popularnost na bioskopskim blagajnama širom sveta. Glavne uloge tumače Pryanka Chopra Jonas i Sam Heughan, dok se u epizodnoj roli pojavljuje pevačica Celine Dion.

@loveagainmovie

After Everything

Autorka Ana Tod najpre je opčinila brojne tinejdžere serijalom knjiga After. Nakon toga usledile su uspešne adaptacije na velikom platnu, a film dobija svoju završnicu pod nazivom After Everything, koja u domaće bioskope stiže 14. septembra. Nakon burnog raskida Hardin Scott odlučuje da otputuje u Portugal kako bi ponovo osvojio Tessu. Međutim, na tom putu pratiće ga unutrašnji demoni sa kojima najpre treba da se izbori. Da li će njihova ljubav dobiti srećnu završnicu – ostaje nam da nagađamo do premijere. Svoje uloge po peti put repriziraće Hero Fiennes Tiffin, Josephine Langford i Louise Lombard, dok režiju potpisuje Castille Landon.

@Aftermovie

Cassandro

Nakon premijere na ovogodišnjem Sundance filmskom festivalu, biografsko ostvarenje Cassandro stiže 22. septembra na streaming platformu Amazon Prime Video. Nagrađivani film donosi priču o rvaču amateru Saúl-u Armendáriz-u, koji je redefinisao svet surovog rvačkog sporta  stvorivši lik Cassandra. Glavna uloga poverena je meksičkom glumcu Gael-u Garcí-ji Bernal–u, dok je upečatljivu ulogu u filmu ostvario i portorikanski muzičar Bad Bunny.

@Primevideomx

The Creator

Pred kraj meseca u filmski podsetnik štrikliramo novu sci-fi avanturu The Creator. Radnja filma odvija se u budućnosti i prati borbu između preživelih ljudi i veštačke inteligencije. John David Washington u ovom visokobudžetnom ostvarenju tumači veterana američke vojske koji prelazi neprijateljsku liniju kako bi pronašao svoju ženu. Premijera je zakazana za 28. septembar.

@dandy.au

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori