Otkrijte thiamidol i recite zbogom flekama
Otkrijte thiamidol i recite zbogom flekama

Otkrijte thiamidol i recite zbogom flekama

Leto je uskoro za nama. Sve vreme ste se štitili od sunca, ali opet imate fleke na licu? Ako je vaša koža sklona pojavi hiperpigmentacija, očigledno niste uradili dovoljno. Jer, da bi se fleke od sunca umanjile i sprečilo njihovo pojavljivanje, neophodno je da u svakodnevenoj rutini koristite preparate za negu i visokoefikasnu zaštita od sunca specijalno formulisane za kožu sklonu hiperpigmentacijama.

Šta to tačno znači?

Specijalna formulacija podrazumeva da ti preparati sadrže sastojke koji deluju na uzrok pojave hiperpigmentacija i tako sprečavaju nastanak novih tamnih fleka, ali i da umanjuju već postojeće. U tom smislu, vrlo je važno da čujete priču o sastojku koji se zove thiamidol, a koja je nas oduševila.

Thiamidol

Pa da počnemo…

Znate da tamne fleke na koži mogu nastati iz različitih razloga – zbog hormonskih promena ili na primer akni, ali glavni uzrok njihove pojave je nezaštićeno izlaganje suncu. Naučno objašnjenje ove uzročno-posledične veze je veoma jednostavno. Uloga melanina u našoj koži je da je štiti od sunca. Upravo zahvaljujući melaninu, naša koža ima sposobnost da potamni i na taj način se brani od štetnih uticaja UV zračenja. Proizvodnju melanina u koži kontroliše enzim tirozinaza. Neadekvatna zaštita od sunca i nezaštićeno izlaganje UV zračenju dovodi do nekotrolisane proizvodnje tirozinaze, a time i do prekomerne proizvodnje melanina. Tako nastaju hiperpigmentacije.

U potrazi za sastojkom koji daje nаjbolje i nаjznаčаjnije efekte u smаnjenju fleka i sprečаvаnju njihovog ponovnog pojаvljivаnja, Eucerin® istraživački centar je tokom desetogodišnjeg istraživanja testirao oko pedeset hiljada supstanci. Kao najefikasniji sastojak, koji klinički i dermatološki dokazano umanjuje tamne mrlje i sprečava njihovo ponovno pojavljivanje, pokazao se thiamidol. 

Tako je nastao autentični, Eucerin® patentirani Thiamidol®, a Eucerin® postao svetski broj 1. u borbi protiv hiperpigmentacija* 

Eucerin® patentirani Thiamidol®

Eucerin® patentirani Thiamidol® osnovni je sastojak Eucerin®Anti-Pigment linije i Eucerin® Pigment Control preparata za zaštitu od sunca. U pitanju je jedinstvena supstanca koja deluje u korenu problema pojave hiperpigmentacija. Tačnije, Eucerin® patentirani Thiamidol® kontroliše proizvodnju enzima tirozinaza i time smanjuje proizvodnju melanina na mestu gde tamne fleke nastaju.

Duga i uporna ispitivanja Eucerin® istraživačkog centra u potrazi za ovim sastojkom bila su posebna i po tome što su testiranja obavljana na enzimima ljudske kože, a ne na enzimima pečuraka što je bio slučaj kod testiranja sastojaka za mnoge preparate za borbu protiv hiperpigmentacija do tada.

Eucerin® patentirani Thiamidol® podvrgnut je kliničkom testiranju na koži dama koje imaju problem hiperpigmentacija. Rezultat tromesečne studije je da je početno umanjenje tamnih fleka bilo vidljivo već nakon dve nedelje redovne upotrebe Eucerin®Anti-Pigment Dvofaznog seruma, dok su nakon 12 nedelja fleke bile umanjene za čak 75%.

Borba protiv hiperpigmentacija

U efikasnost preparata iz Eucerin®Anti-Pigment linije uverila se i uspešna TV voditeljka Aida Alilović-Jokanović. Aida se sa pojavom fleka suočila tokom i nakon trudnoće. Problem se, kaže, dodatno iskomplikovao dolaskom sunčanih dana. 

„Tamne fleke na mom licu najuočljivije su bile na području iznad gornje usne. Najpre su bile sitne, jedva primetne, a vremenom su rasle i širile se. To je počelo da mi smeta i da utiče na moje samopouzdanje,“ kaže Aida i otkriva kako je rešila ovaj problem: „Na preporuku dermatologa i prijateljica počela sam da koristim Eucerin®Anti-Pigment liniju. Nakon dve nedelje uočila sam fenomenalne rezultate, koji su bili sve očigledniji. Želim da to iskustvo podelim sa mnogobrojnim ženama koje se bore sa problemom hiperpigmentacija, da im pomognem da kao i ja žive bez tog opterećenja.“

Aidina dnevna rutina borbe protiv hiperpigmentacija podrazumevala je kombinaciju svih preparata iz Eucerin®Anti-Pigment linije uz poštovanje preporuke da ih tokom dana nanosi maksimalno četiri puta. Ujutru je koristila dnevnu kremu i korektor. Uveče serum i noćnu kremu. 

S obzirom na to da su hiperpigmentacije uporan problem, a da ih preparati iz Eucerin®Anti-Pigment linije ne samo umanjuju već i sprečavaju njihov ponovni nastanak, poznata voditeljka nastavila je da ih koristi i nakon što su fleke nestale. U negu je uključila i druge preparate iz Eucerin® programa, među kojima je Eucerin ®Pigment Control Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+, specijalno formulisan da pored efikasne i pouzdane zaštite od negativnih efekata sunčevog zračenja, spreči pojavu novih hiperpigmentacija i ublaži već postojeće nastale usled izloženosti suncu.

Za kraj ove, nadamo se i vama uzbudljive priče, imamo još jednu dobru vest – od ovog septembra Eucerin®Anti-Pigment liniji će se pridružiti još nekoliko preparata koji će olakšati vašu dnevnu rutinu nege i dodatno poboljšati rezultate borbe protiv fleka.

Mi jedva čekamo.

A vi?

(*) Prema internim podacima kompanije Beiersdorf o prodaji preparata za ujednačavanje tena 2019. godine 

Foto: PR

Učitati još
Zatvori