Do Revenge je trenutno #1 najgledaniji film na Netflixu
Do Revenge je trenutno #1 najgledaniji film na Netflixu

Do Revenge je trenutno #1
najgledaniji film na Netflixu

Često pričamo o predstojećim Netflix filmovima i serijama koje nestrpljivo čekamo, ali i o onim koje su postigle izuzetne reči hvale nakon svog izalska. Trenutno je Netflixov original Do Revenge #1 na platformi u kategoriji filmova, nakon samo sedam dana od kako je izašao.

Do Revenge je američka teen crna komedija u režiji Jennifer Kaytin Robinson, koja je zajedno sa Celeste Ballard napisala scenario. Glavne uloge tumače Riverdale glumica Camila Mendes i Stranger Things zvezda, Maya Hawke. Ostatak glumačke ekipe čine talentovane mlade zvezde kao što su Austin Abrams (Euphoria), Rish Shah, Talia Ryder, Alisha Boe. Posebno pojavljivanje u filmu ima zvezda čuvene HBO serije Game of ThronesSophie Turner.

Do Revenge (2022) Maya Hawke i Camila Mendes
Do Revenge (2022)

O čemu se radi?

Koncept filma je blago inspirisan zapletom romana Patricia Highsmith Strangers on a Train, koji je kasnije dobio filmsku adaptaciju od strane Alfreda Hitchcocka. Iako nije zvanično potvrđeno da je roman služio kao inspiracija za Do Revenge, u jednom kadru filma vidimo kako jedna od devojaka čita roman o kojem je reč kao suptilan namig za one koji uhvate referencu.

Radnja filma istražuje vezu između popularne devojke Dree (Camila Mendes) koja želi da se osveti njenom bivšem dečku nakon što joj je uništio reputaciju i transfer studentkinje Eleanor (Maya Hawke) koju je zadesila ista sudbina nakon glasina od strane njene bivše devojke. Nakon neočekivanog prijateljstva, zajedno odlučuju da pomognu jedna drugoj tražeći osvetu.

„Teenage girls, we’re psychopaths“ – Citat lika Maye Hawke u  filmu

Do Revenge (2022)
Do Revenge (2022)

Pogledajte trejler za Do Revenge u prilogu ispod, a film možete pronaći na Netflix platformi.

Foto. IMDB

Učitati još
Zatvori