Izašao je trejler za film “Barbie” Grete Gerwig – i svi su oduševljeni
Izašao je trejler za film “Barbie” Grete Gerwig – i svi su oduševljeni

Izašao je trejler za film “Barbie” Grete Gerwig – i svi su oduševljeni

Ako postoji pravilo da knjigama ne treba suditi na osnovu korica, onda verovatno ne bi trebalo ni donositi procene filma na osnovu trejlera. Pa ipak, evo nas ovde. Nakon što je tizer izazvao brojne diskusije, prvi zvanični trejler za film Barbie Grete Gerwig već je trending tema na društvenim mrežama. I to sa razlogom.

Osim trejlera, objavljeni su i prvi promotivni posteri. Tako smo dobili bliži uvid u ono što nas očekuje, a što svakako nije nešto što smo mogli da pretpostavimo. Odakle uopšte početi? Da li od činjenice da su se, osim Margot Robbie, u ulogama lutke Barbie našle i mnoge druge, a među njima su Issa Rae i – ne, ne šalimo se – Dua Lipa? Ako ste mislili da je mermaidcore već postala viralna estetika, šta će tek biti kada, ovog jula, film počne sa prikazivanjem u bioskopima. Mada ne znamo da li se pevačica pojavljuje u filmu, priča se da je projektu doprinela sa nekoliko pesama, koje će biti deo originalnog soundtrack-a.

A tu je i nekoliko Kenova, pa možda možemo početi i od toga. No, onda ne možemo, a da ne pomenemo i da se u filmu pojavljuje Allan, kojeg sasvim neočekivano tumači Michael Cera. Nećemo vam zameriti ako niste čuli za Allana, s obzirom da se radi o lutki koja je proizvedena 1964. i istog trenutka povučena iz prodaje, zbog tada kontroverznog opisa da je Allan Kenov najbolji „prijatelj“. Tim rečima – i sa sve navodnicima.

She’s everything. He’s just Ken.

Da li nam je nešto promaklo? Verovatno. Iako trejler ne otkriva radnju filmu, donekle nam govori ono što smo već mogli da pretpostavimo. Suptilnim indikacijama jasno nam je da Greta Gerwig želi da promeni narativ kroz koji smo navikli da posmatramo Barbie – i kroz nju, žene. „She’s everythingHe’s just Ken.“ kratak je, ali jasan natpis koji nam sugeriše na čemu je američka rediteljka izgradila novi univerzum poznate lutke.

Film će imati premijeru 21. jula – kao i Nolanov Oppenheimer. Biće to uzbudljiv dan u bioskopu.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori